» » » Рецепт щі з свіжої капусти

Рецепт щі з свіжої капусти

Оцінка 4 з 5

Готуємо просто вдома рецепт щі з свіжої капусти


Найсмачніший рецепт - це бабусин. Це відноситься до всіх страв, особливо до таких супів, як щи, борщ та ін Сьогодні хочу запропонувати такий рецепт щі з свіжої капусти. Коли готуєш щі, можна метушитися, тому готувати їх довго і клопітно. Однак результат того вартий, повірте. Усі домашні будуть у захваті від його ароматного смаку. Рецепт, представлений нижче, розрахований на 5-ти літрову каструлю.

Для приготування вам знадобляться:
• Свинні реберця (кількість залежить від людина) або доросла курка
• Капуста свіжа (близько половини середнього качана, в залежності від ваших смаків)
• Морква 2 шт. (Середніх)
• Картопля 3 шт.
• Томатна паста 2-3 ст. л.
• Цибуля ріпчаста 1 шт. (Великий)
• Лавровий лист
• Часник 3-4 зубчики
• Перець
• Сіль
• Свіжа зелень (1 пучок петрушки і 1/2 кропу)
• Чорний хліб
• Солоне сало пару маленьких шматочків (краще взяти сало без прошарків, товщиною в «п'ять пальців»)

Для його приготування необхідно:
• М'ясо промити, опустити в холодну воду і варити близько 1-1,5 години.
• Далі викласти нарізану капусту. Варити її до тих пір, поки вона рівномірно не розподілиться в бульйоні (це приблизно 20 хвилин).
• Потім покласти в бульйон картоплю, порізану невеликими шматочками.
• Далі в сковорідці потрібно приготувати піджарку: дрібно нарізати цибулю, морквину потерти на крупній тертці, обсмажити все це до рум'яного кольору, а потім додати томатну пасту (2-3 столові ложки), додати в піджарку бульйон з супу і потомити все це 5 хвилин . Солити піджарку не потрібно.
• Тепер, коли піджарка готова, її треба викласти в суп.
• А ось зараз можна бульйон посолити, поперчити і кинути лавровий лист. Варити все це потрібно хвилин 15.
• Потім потрібно розтерти шматочки сала з нарізаними часточками часнику, як можна дрібніше (зручніше це робити в ступці, якщо ні, то можна взяти будь-яку глибоку чашку).
• Тепер треба дрібно нашаткувати зелень (петрушку і кріп), а потім відправити її в суп разом з розтертої сало-часниковою заправкою.
• Через пару хвилин у вас з каструлі повинен піти часниковий аромат. Це сигнал до вимикання вогню. Потім потрібно щільно закрити каструлю кришкою і нехай суп настоюється 5-10 хвилин.
• Нарешті суп готовий!
• Подавати його потрібно з чорним запашним хлібом, корочка якого можна натерти розрізаним навпіл зубчиком часнику, а також можна додати сметанку. Виходить смачно!
Смачного!
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent