Готуємо вдома без зайвих витрат самий смачний суп пюре з гарбуза
Тим, хто стежить за своєю фігурою, напевно сподобається суп пюре з гарбуза. Оцінять його і прихильники здорового способу життя.
Основні інгредієнти:
• близько 1 кг обробленої м'якоті свіжого гарбуза;
• кілька гілочок естрагону (тархуна);
• пучок зеленої цибулі або петрушки;
• 1 ст. л. рослинної олії;
• 1 ст. л. вершкового масла;
• 1 головка білого ріпчастої цибулі;
• півкіло картоплі;
• мускатного горіха на кінчику ножа;
• сіль;
• 30 мл білого вина;
• півлітра готового овочевого або м'ясного бульйону;
• столова ложка соку лимона;
• півлітра вершків.
Процес приготування:
• На самому початку готуємо для подальшої роботи овочі. Очищенуий гарбуз слід нарізати великими шматками. Очищену картоплю досить товстими кулями. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
• У товстостінній каструлі або латці розігріти рослинне, а потім і вершкове масло. Обсмажити в цій суміші ріпчасту цибулю поки він не стане м'яким. При цьому його слід постійно помішувати, щоб не утворилися підгорілі ділянки.
• Додати до цибулі картопля і гарбуз. Продовжувати смажити близько 10 хвилин.
• Додати в каструлю вино, бульйон, сіль, перець, мускатний горіх і подрібнену зелень естрагону. Варити все поки овочі не стануть м'якими.
• Після того, як овочі будуть готові, вимкнути суп і дати йому охолонути. Потім подрібнити вміст каструльки за допомогою блендера або кухонного комбайна.
• Перелити суп в іншу каструлю і додати вершки. На повільному вогні довести суп до кипіння, дати покипіти 10 хвилин.
• Додати лимонний сік і 1-2 хвилину поварити.
• Розлийте готовий суп по тарілках. У центр кожної з них покладіть по невеликому шматочку відвареного м'яса. Прикрасьте рубаною зеленню кропу або петрушки. До супу можна подати в соуснику сметану або вершковий соус. Дуже добре з таким супом поєднуються грінки з білого хліба або батона.