Готуємо вдома без зайвих витрат щі рецепт
Російські щі це здебільшого перші рідке блюдо російською столі вже впродовж тисячоліття. Напевно, в колі ваших друзів і знайомі, знайдеться вкрай мало людей, які не люблять щі рецепт даного блюда надзвичайно простий і вельми не примхливий до компонентів. Відмінною рисою даного блюда є їх неповторний злегка кислий смак, який в щах з'являється завдяки додаванню квашеної капусти. Так само існують різновиди рецептів, де основний компонент замість капусти замінюється щавлем або шпинатом, але бувають і варіацій зі свіжої капусти, де до основних інгредієнтів додається огірковий розсіл. Не дивлячись на такий вік щі в сучасному світі, мало чим відрізняються від щів, що варили стародавні слов'яни. Радимо залишити відволіктися від усього навколишнього світу найближчі 40 хвилин провести за приготуванням найдавнішого російського традиційного блюда.
Інгредієнти:
• 700 грамів пісної яловичини
• 300 грамів квашеної капусти
• 600 грамів картоплі
• 200 грамів плодів моркви
• 200 грам ріпчастої цибулі
• Сіль перець лавровий лист
• Перець, сіль, корінь петрушки.
Рецепт приготування:
• У каструлю з водою опустити яловичину, поставити на вогонь, дочекатися поки вона не закипить і варити 1-1,5 години.
• Далі знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути, шумівкою виловлюємо м'ясо й ріжемо його невеликими шматочками. Порізане м'ясо додаємо назад в бульйон.
• Очищаємо від шкірки картоплю, ріжемо кубиками. Додаємо в киплячий бульйон і варимо близько 5-7 хвилин
• Додаємо квашену капусту і варимо ще 10 хвилин (якщо капуста має сільносоление смак, то перед тим як її варити слід промити під проточною водою). Що б щі вийшли більш смачними, радиться після укладання капусти укласти невелику кількість білого хліба відокремленого від скоринки.
• Після дрібними кубиками шаткуємо цибулю. Натираємо моркву на крупній тертці. Обсмажуємо нарізану цибулю в сковорідці на рослинній олії, смажимо до появи золотистого відтінку, слідом додаємо моркву і продовжуємо обсмажувати. Після того як морква і цибуля обсмажити, вимикаємо вогонь і викладаємо вміст сковорідки в киплячий бульйон.
• Далі приправляємо наш суп коренем петрушки, лавровим листом, перцем. Пробуємо на смак якщо солі мало, то додаємо і залишаємо варитися до тих пір поки картопля не стане готовим де то 10-15 хвилин.
• До готового блюда в кожну тарілку окремо слід додавати ложку сметани і приправивши свіжою зеленню!