Пропоную вашій увазі рецепт локшини, яку моя родина просто обожнює. Зараз ви подумаєте, та хто локшину-то не вміє варити? Хтось і вміє, а хтось і ні. Тому вважаю даний рецепт цілком обгрунтованим. Секрети моєї локшини полягають в тому, що є строгі правила її приготування, від яких, я ніколи не відступаю. Мої правила - це два основних пункти: курка обов'язково сільська (куру купуємо в приватному секторі вже давно, магазинних курей не їли пару років вже). І локшина - обов'язково зроблена своїми руками на сільських яйцях. Жоден сорт, найкрутішою макаронної продукції, ніколи не зрівняється з моєю локшиною.
Інгредієнти для рецепта «Локшина куряча домашня рецепт з фото»:
- Курка домашня 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Олія оливкова за смаком
- Тісто домашнє для локшини за смаком
- Спеції за смаком
- Картопля молода 5 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
Як приготувати «Локшина куряча домашня рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Отже, запрошую вас на свою кухню. Курячої локшини я завжди варю багато, незважаючи на те, що сім'я не велика. Від каструлі чоловіків не віддерти. Тому половину курки я ставлю варитися у скороварку. Чому в скороварку? Справжня курятина, що не обколена антибіотиками і вирощена природним шляхом і природними кормами, вариться набагато довше своєї ніж з магазину. Люди ми зайняті, тому незамінний друг на моїй кухні - це скороварка. Курочка вариться.
-
Тим часом ми повинні підготувати локшину. Я беру глибоку тарілку і насипаю туди гірку борошна. Робимо там поглиблення і розбиваємо туди рівно 2 яйця. Солимо. Більше нічого. Моя локшина замішується без води, тільки борошно і яйця. Зізнаюся чесно, це не легка праця-замісити ось такий грудочку тісту для домашньої локшини. Але результат вартий того.
-
Далі ми повинні його розкачати дуже тонко. Пласт повинен просвічувати. І бути не товщі того, що на фото. Зовсім тонкий, як папірус, я теж не люблю. Я люблю саме так!
-
Пласт готовий, і ми повинні його згорнути до години. Загортаємо, ретельно посипаючи борошном. Спочатку наполовину. Потім на чверть і так далі. Щоразу, рясно посипаючи борошном. У нас вийшла заготівля ось такої форми. Забираю її в бік, прикривши поліетиленом, щоб не обвітрило.
-
Наступний крок - підготовка овочів. Я використовую цибулю і моркву, болгарський перець (колір будь, можна різний) і картоплю (жовтого сорту "Адретта", інший ми не вживаємо вже багато років). Овочі пасерую на оливковій олії. Для тих, кому слово і його значення не знайоме: Пасерування - легке нагрівання дрібно нарізаних овочів у невеликому (15-20% від їх ваги) кількості жиру. Необхідно ретельно помішувати й стежити, щоб кожен шматочок був покритий жиром. При цьому відбувається часткова перегонка ефірних масел в жир. Це необхідно, щоб при варінні овочів у супах і соусах ефірні масла не випаровувалися, це погіршує смак. Дуже прошу не плутати цей вид обробки з обжаркой. Супи з пассеровкой мають набагато більш насичений і живий смак, якщо залишати їх просто так. Такі супи, в моєму розумінні, не їстівні. Я їх звичайно ж їла, але сама таке не варю ніколи. Навчила пасеруванні декількох подруг, дзвонили чоловіки і говорили спасибі. До моїх уроків супи їсти було неможливо. Багато людей не пасерують і звикли до такої їжі. Якщо це відповідає смаку, то просто чудово. Але такий суп менш корисний.
-
Йдемо далі ... Картоплю ріжемо кубиками, кладемо в холодну воду до потрібного моменту. Тепер у нас є: курячий бульйон, пасеровані овочі, порізану картоплю, окремо викладена курка (прибираємо шкіру і кістки, робимо тільки куряче м'ясо), підготовлений пласт тіста. Тепер все відбувається швидко. У бульйон закидаємо картоплю і пассеровку, не забувши попередньо бульйон посолити за смаком. Поки вариться картопля, нарізаємо локшину.
-
Локшина у нас готова до запуску, але ... один невеликий секрет. Наша локшина вся в борошні, а ми хочемо прозорий, як сльоза, суп, а не суп-пюре. Ми наливаємо в миску окріп, і перш ніж запустити нашу локшину в суп, занурюємо її туди.
-
Дістаємо чистеньку, без борошна лапшічку, і відправляємо її в бульйон.
-
В цей же час я люблю відпускати туди підготовлене куряче м'ясо. Хвилин через 15 курячий суп-локшина ГОТОВИЙ! Далі - всілякі приправи. Я використовую: перець горошком 3-4 штуки, 1 гвоздичку, пів чайної ложки перцю меленого з млина (ми всі любимо гостру кухню), приправа для курки (наводжу з Туреччини, Болгарії або Таїланду). Чоловік любить пару листочків лаврового листа кинути, коли суп вже вимкнений. Їсти не відразу. Потрібно, щоб суп потім під кришкою хвилин 15. Приємного апетиту!