Дуже ситний суп, за густотою майже суп-пюре. До речі, його можна приготувати взагалі без м'яса і теж буде смачно і поживно!
Інгредієнти для рецепта «Суп гороховий зі свинячими реберцями»:
- Горох сухий лущений (180 гр) 1ст.
- Свинина ребро (400 гр)
- Картопля (400 гр) 4шт
- Цибуля ріпчаста (75 гр) 1шт
- Морква (200 гр) 2шт
- Вода питна (1.5 кг) 1.5л
Як приготувати «Суп гороховий зі свинячими реберцями» в домашніх умовах
-
Якщо реберця заморожені, то їх потрібно заздалегідь розморозити в холодильнику. Розрізати на окремі ребра.
-
Залити реберця холодною водою, довести до кипіння і злити воду. Каструлю і ребра промити, залити холодною водою. Довести воду до кипіння, зменшити вогонь і варити при помірному кипінні не менше 1 ч. Можна додатково покласти цибулину і моркву, потім після приготування бульйону їх потрібно буде викинути.
-
Горох залити холодною водою (3 ст.) І залишити не менше ніж на 1ч, краще на ніч.
-
Картоплю очистити, нарізати кубиками або соломкою. Промити під холодною водою.
-
Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці.
-
З бульйону вийняти реберця, зняти м'ясо з кістки.
-
З гороху злити воду. Висипати горох в киплячий бульйон.
Довести до кипіння, зняти піну. Варити при помірному кипінні, поки не стане м'яким і не почне розварюються (30-60 хв). Можна прискорити варіння. Бульйон злити, а напівготовий горох протерти блендером в пюре. Потім залити бульйон назад в каструлю, проварити ще 10 хв і го товіть суп далі.
-
На розігрітій олії обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву і готувати ще 5-7 хв. Разом з морквою можна додати дрібно подрібнений часник.
-
До готового гороху додати картоплю і варити 15 хв.
-
Всипати зажарку з м'ясом, покласти лавровий лист і готувати ще 10-15 хв до готовності картоплі. Можна шматочки м'яса додатково обсмажити до появи рум'яної скоринки, разом з засмажкою, а потім поміщати в суп.
-
Подавати гарячим. Дуже смачно буде їсти гороховий суп з сухариками з білого хліба.
-
Хліб (батон) нарізати кубиками або соломкою і підсушити в духовці або під грилем (2 хв) до рум'яної скоринки.