» » Борщі

Борщі

Борщем називають зазвичай перша страва, це різновид супу з буряком. Класичний борщ є гордістю народів центральної та східної Європи. На Україні борщ має дуже давню і багату історію. Крім українського існує десятки різновидів борщу: польська, кубанський, московський, російська, литовська і сибірський. У кожному окремому регіоні спосіб приготування борщу відрізняється, наприклад, готують м'ясний борщ, пісний, в літній період готують холодний борщ або його ще називають борщ, холодником. Всі види борщу об'єднує лише одне - це найулюбленіше кулінарне творіння.
Також вважається, якщо жінка вміє готувати смачний борщ, то її вважають справжньою господинею, це можна сказати основна чеснота жінки, так само, як і краса і доброта. Для слов'ян борщ був своєрідним афродизіаком. Крім бурякового борщу можна приготувати зелений суп з щавлю. На відміну від бурякового супу, зелений борщ дуже відрізняється, у нього зовсім інша рецептура і колір у нього - зелений.

Існує декілька порад приготування борщу:
• Для густої консистенції борщу, зваріть в ньому цілу картоплину, очистіть її, розімніть і поверніть в суп
• Іноді виходить, що буряк при варінні втрачає свій колір, щоб повернути його, некотурую частина буряка залийте окропом і залишіть на 20 хвилин, коли борщ звариться, відіжміть її і сік влийте в суп
• Для поліпшення смаку розітріть шматочок сала з сіллю і часником і додайте в суп
• Після варіння дайте борщу настоятися, а тільки потім подавайте до столу.