Інгредієнти:
• Оселедець слабосолена - 1шт
• Картопля - 2шт
• Морква - 2шт
• Яйце - 2шт
• Цибуля - 1шт
• Буряк - 1шт
• Майонез - 100г
• Сметана - 100г
Готуємо:
• Помийте і відваріть овочі і яйця. Почистіть і відкладіть в сторону.
• Очистіть оселедець від кісток і шкірки. Поріжте її дрібними шматочками по 0.5см. Покладіть шматочки на дно плоского салатника. Як можна дрібніше поріжте цибулю і посипте їм нарізану оселедець.
• Перша тонкість успішного рецепту: шар оселедця і лука краще полити олією, а не майонезом. Смак виходить більш насиченим і яскравим.
• Наступним шаром викладіть картопля, натерту на крупній тертці. Його потрібно трохи присолити і змастити майонезом навпіл перемішаним зі сметаною (це друга тонкість). Просочення виходить ніжніше і приємніше на смак.
• Наступним шаром розміщуються яйця, натерті на дрібній терці. Їх теж присолите, і просочіть соусом.
• Моркву натріть на крупній тертці і розмістіть наступним шаром. Змастіть сумішшю сметани та майонезу.
• Останнім шаром салату буде буряк. Її натріть на дрібній тертці і тонким шаром розмажте по поверхні салату. Прикрасьте готовий салат зеленню та оливками.
Приємного всім апетиту!