От скажіть - який новорічний стіл без салатів? Та ніякої!) Нехай їх буде не десять, а два-три, зате смачних і ошатних! Мені подобається цей салат тим, що він не дуже витратний, всі продукти доступні. При цьому він виходить ситним, смачним і по-справжньому створює відчуття свята. Отже, приступимо! ;)
Інгредієнти для рецепта «Новорічний салат "Рибка"»:
- 2 великих картоплини
- 1 невелика банка сайри (180-200 г)
- 2 великих цибулини
- 1 морква середньо-великого розміру
- 3 яйця
- 1 невеликий огірок маринований
- 4-6 маленьких і 2-3 великих аркуша салату
- майонез
- соняшникова олія
- базилік
- червоний мелений перець
- сіль
- 1 маслина
Як приготувати «Новорічний салат "Рибка"» в домашніх умовах
-
Вимила і обсушити листя салату. На велике блюдо виклала 2-3 великих листа поперек (хвіст) і по 2-3 дрібних зверху і знизу (плавці) з нахилом у правий бік.
-
Картоплю почистить, відварить, натерти на крупній тертці. Виклала першим шаром, формуючи коло. Якимось чином на цьому етапі у мене зрушився нижній плавник)) Але я потім це виправила.
-
Змастила майонезом. Невеликий огірок (великий брати не варто, інакше він переб'є смак інших компонентів) натерла на самій дрібній тертці. Виклала новим шаром.
-
Спассеровала на соняшниковій олії подрібнену цибулю з сіллю, червоним меленим перцем і базиліком.
-
Відкрила консерви, злила зайве масло, виклала рибу до цибулі.
-
Ретельно размяла виделкою, добре перемішала і виклала на огірки.
-
Покрила майонезом верх і боки салату.
-
Яйця відварила. З одного вирізала кружельця (очей риби), щоб максимально був помітний жовток. Все інше натерла цілком (і білки, й жовтки) на дрібній тертці. Припорошила ними бочок салату і наполовину верх - півмісяцем.
-
Моркву відварила, нарізала тоненькими кружальцями. Виклала теж боки і верх півмісяцем, трохи заступаючи на яєчний шар. Кружечки розташувала внапуск, адже це луска рибки.
-
На яєчний шар розмістила вирізані кружельця (очей). Відрізаним краєм маслини оформила зіниця, півкільцями - вії. Один кружечок моркви розрізала навпіл і зробила губи :)
-
Ну, а тепер пересунула зміщувався нижній плавник на те місце, де він повинен бути. Рибка готова! Можна їсти відразу, а ще краще - дати їй постояти пару годин для просочення.