Вже чимало часу я перебуваю в пошуках ідеального рибного салату. Дуже люблю «мімозу», думаю, що краще й придумати складно, але він робиться з консервів. Мені ж хочеться, щоб салат був як можна більш корисним. Тому я пробую рецепти, де використовується відварна риба. У будь-якому салаті головне, щоб продукти поєднувалися між собою, доповнюючи смаки один одного. Мені здається, що до риби непогано підходять томати, які в свою чергу чудово поєднуються з маслинами і яйцями. Яблуко і цибулю надають салату пікантну нотку, а петрушка гармонує з усіма продуктами відразу. Сьогодні я робила салат з тріски. Дуже люблю цю рибку за її ніжний смак і дієтичні властивості. Ось що у мене вийшло.
Інгредієнти для рецепта «Рибний салат з тріскою»:
- 300 г тріски
- 2-3 картоплини
- 3 яйця
- 2 помідори
- 1 цибулина
- маслини
- петрушка
- сіль
- гірчиця
- сметана
- майонез
Як приготувати «Рибний салат з тріскою» в домашніх умовах
-
Яйця відварюємо. Картоплю варимо в мундирі. Рибу відварюємо в підсоленій воді 15 хвилин.
-
Коли всі продукти охололи, чистимо і дрібно ріжемо яйця.
-
Нарізаємо кубиками помідори і додаємо їх в салатник.
-
Чистимо і ріжемо кубиками картоплю.
-
Рибу розбираємо руками на дрібні шматочки. Так простіше не пропустити кісточки, яких, втім, в трісці зовсім мало.
-
Маслини ріжемо кружальцями.
-
Дрібно ріжемо цибулю.
-
Тоненькими брусочками шаткуємо яблуко.
-
Подрібнюємо петрушку.
-
Всі інгредієнти з'єднуємо в салатниці. Зробимо заправку з майонезу, сметани і гірчиці. Перемішуємо всі інгредієнти, викладаємо в салатник.
-
Щоб смак салату був багатший, можна використовувати копчену рибу, але так він стане менш корисним. Можна додати гостроту салату, додавши чорного меленого перцю. Я не любитель гострого, і хотіла зробити своє блюдо корисним і ситним. Тому зупинилася саме на такому наборі продуктів. Спробуйте і ви! Приємного апетиту!