До крабовим паличкам можна ставитися по різному: обожнювати за універсальність в приготуванні салатів, категорично не приймати, вважаючи їх «суцільний хімією», або без фанатизму в ту або іншу сторону час від часу готувати з ними смачні страви. Я цілком віддаю собі звіт, що крабові палички не відносяться до дуже корисних продуктів, але і вважати їх абсолютно шкідливими у мене теж немає підстав. Головне - при покупці уважно дивитися на склад, щоб сурімі було на першому місці, і краще купувати охолоджені, а не заморожені.
Інгредієнти для рецепта «Салат з ананасами і крабовими паличками»:
- 400 г крабових паличок,
- 4 яйця,
- 0,5 банки ананасів,
- 100 г сиру,
- 1 банку кукурудзи,
- майонез.
Як приготувати «Салат з ананасами і крабовими паличками» в домашніх умовах
-
Салат я робила листковим і використовувала власноруч приготований майонез. Так як домашній майонез можна сіточкою завдати тільки з кулінарного шприца, я використовую більш легкий спосіб - просто попередньо змішую всі інгредієнти для шарів з малою кількістю майонезу. Перед приготуванням салату у мене виникла цікава ідея його прикраси: я вирішила зробити кругленькі шайби і скористалася для цього ножем для видалення серцевини яблук.
-
Перед приготуванням салату у мене виникла цікава ідея його прикраси: я вирішила зробити кругленькі шайби і скористалася для цього ножем для видалення серцевини яблук.
-
Все, що залишилося після вирізки прикрас потрібно дрібно нарізати і змішати з майонезом.
-
Ананаси у мене були шматочками, але шматочки завалекі для салату, я їх додатково порізала подрібніше і теж змішала з майонезом.
-
Також змішуємо з майонезом натертий на тертці сир.
-
І дрібно нарізані яйця...
-
Ну, і кукурудзу, злив рідина, теж заправляємо майонезом.
-
Тепер залишається все викласти шарами. Я робила з допомогою порційного колечка, але можна приготувати і в великому загальному блюді. Шари розташовуються так: яйця, ананаси, крабові палички, сир, кукурудза і завершуємо знову яйцями.
-
Тепер залишилося красу навести: укладаємо шайбочки, додаємо листочки петрушки і відразу подаємо. Салат виходить з ніжним солодкуватим смаком, особливо сподобаються жіночій половині, хоча і чоловіки у мене теж не відмовилися.