Урочистості та свята завжди пов'язані з цим достатком різних страв та святкові салати, такі як оселедець під шубою не виняток. Пропонуємо незвичайний варіант цього салату. Приготуємо смачні салати це просто апетитно і без витрат готуємо вдома!
Інгредієнти для рецепта «Святкові салати»:
- Морква - 2шт
- Буряк - 2шт
- Картопля - 2шт
- Оселедець малосольна - 200г
- Яйця - 4шт
- Цибуля - 1шт
- Майонез
- Зелень
- Сіль
Як приготувати «Святкові салати» в домашніх умовах
-
Всі овочі, крім цибулі відварюються в шкірці, остуджуються і крупно натираються окремо один від одного.
-
Зварені круто яйця остуджуються, очищаються, білки відділяються від жовтків і окремо один від одного крупно натираються на тертці.
-
Філе оселедця без кісток і шкіри нарізається невеликими шматочками.
-
Цибуля очищається, робиться дрібною крихтою і ошпарюють окропом.
-
На фольгу або харчову плівку викладається перший шар з тертого буряка, підсолюють, змащується майонезом.
-
Наступний шар - терті яєчні білки.
-
Всі рясно змащується майонезом (рясно - не означає залити!)
-
Далі шар тертої моркви, майонез. Потім терту картоплю, майонез.
-
Останній шар філе оселедця і подрібнену цибулю (всі верстви повинні бути рівномірними по всій площі).
-
Акуратно загортається рулет і охолоджується в холодильнику 2-3 години.
-
З готового охолодженого рулету знімається фольга або плівка.
-
Рулет викладається на блюдо, посипається крихтою з вареного яєчного жовтка.
-
Рулет нарізається на порційні шматки, прикрашається зеленню. Готуємо дуже смачні салати!