Дуже смачний закусочний салат, який складається з недорогих і доступних інгредієнтів. Консервовані сардини в салаті вдало поєднуються з вершковим плавленим сирком і волоськими горіхами, родзинку додає чорнослив з копченим ароматом, а свіже яблуко набагато полегшує калорійність салату.
Інгредієнти для рецепта «Салат з консервованої сардини з горіхами»:
- 5 яєць
- 1 невелика цибулина
- 1 банка консервованої сардини або скумбрії
- 70 г вершкового масла
- 1 плавлений сирок
- 100 г волоських горіхів
- 10 шт. чорносливу
- оцет
- майонез
Як приготувати «Салат з консервованої сардини з горіхами» в домашніх умовах
-
Вершкове масло покладіть в морозильну камеру. Зваріть яйця круто, охолодіть, очистіть, відокремте білки від жовтків, натріть на дрібній тертці в окремий посуд.
-
Чорнослив замочити в теплій воді на 15 хвилин, промийте, підсушіть серветкою.
-
Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, збризніть оцтом, настоюйте 10-15 хвилин, потім рідину злийте.
-
Якщо ви хочете прикрасити салат половинками горіхів, для цього відкладіть кілька штук, а решта подрібніть, покладіть їх у поліетиленовий пакет і розбийте молоточком для м'яса.
-
Рибу без рідини викладіть в окрему тарілку, видаліть хребет і розімніть її виделкою. Сирок і яблуко натріть на крупній тертці в окремий посуд.
-
Салат можна зробити у вигляді тортика, для цього потрібна маленька рознімна форма діаметром 20-22 см, або салат викладіть на блюдо шарами, кожен шар злегка придавлюйте:
Нижній шар - яєчний білок,
2 шар - скумбрія,
3 шар - цибуля, змастіть майонезом
4 шар - натріть вершкове масло,
5 шар - сирок,
6 шар - яблуко,
потім яєчні жовтки - змастіть майонезом,
зверху посипте горіхами.
Готовий салат прикрасьте половинками волоських горіхів і чорносливом, який розріжте навпіл або, за бажанням, наріжте соломкою. Салат поставте в холодильник настоюватися на 1 годину.