» » » Oвочеве рагу

Oвочеве рагу

Оцінка 4 з 5

Готуємо вдома дуже смачно овочеве рагу рецепт


Страви з овочів знайомі людству з далекої давнини. Овочі гасили, смажили, парили і просто відварювали у воді. Готували страви в російських печах, які були в кожному будинку, овочі складали в чавунець і довго тужили, тому виходили м'які, ніжні і смачні. Овочеве рагу знайоме багатьом господиням, у кожної їх є свій рецепт. Овочі в овочевому рагу можуть бути різноманітні, це знову-таки залежить від смакових уподобань ваших домашніх. В рагу додають різні трави і прянощі, спочатку додавали тільки капусту, набагато пізніше стали класти гарбуз, картопля. Зараз додають і цибулю, і баклажани, і цукіні. Овочеве рагу може бути дуже різноманітним, його можна готувати з овочів і зелені, які відповідають порі року. У весняний рагу ми додаємо багато зелені, такі як кропива, щавель, зелененький цибулю і молоденьку картопельку. Літнє овочеве рагу буде приправлено болгарським перчиком і печерицями, гострим перцем і спеціями. Рагу овочеве не потребує того, щоб його заправляли яким-небудь соусом, так як і так є ідеальним стравою. Це величезна знахідка для тих, що худнуть, приготувавши рагу з селерою і болгарським перцем, ви не наберете зайвих калорій, а тільки зміцните свій імунітет, наситите свій організм вітамінами. Ми будемо готувати овочеве рагу зі свіжих овочів, тільки що куплених на ринку, тоді овочеве рагу вийде ніжним і ароматним. Запасемося різноманітною зеленню: кинзой, кропом, петрушкою, селерою, які може бути, ви підхопите на своїй присадибній ділянці.

Продукти для приготування овочевого рагу:
• Зелені молоденькі цукіні пів кілограма;
• Капуста брюсельська 500 грам;
• 1 червоний стиглий томат;
• Червона морквина 1 штука;
• 1 середня цибулина;
• Зелень на смак;
• Сіль, перець на кінчику ножа.

Спосіб приготування:
• Чистимо червону морквину і цибулю, ріжемо на дрібні кубики і обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла на невеликому вогні.
• Беремо червоний, стиглий томат, обов'язково знімаємо з нього шкірку, якщо томат стиглий шкірка легко чиститься, а трохи недозрілий доведеться опустити на кілька секунд у гарячу воду і тільки потім почистити. Дрібно ріжемо і викладаємо в моркву.
• Потім цукіні порізати на невеликі шматочки і акуратно розібрати брюссельську капусту.
• До суміші з моркви, цибулі і томату додати цукіні і капусту. Дуже важливо стежити, щоб овочі не підгоріли. Їх потрібно часто помішувати дерев'яною лопаткою.
• Закрити рагу кришкою і тушкувати на повільному вогні хвилин 20-25.
• У цей час підготувати зелень. Її треба ретельно вимити, обсушити і дрібно нарізати. • Кілька зубчиків часнику почистити і дрібно подрібнити, це додасть вашому рагу незвичайний смак і аромат.
• Незадовго до закінчення тушкування додати зелень і часник, перемішати і тушкувати далі.
• Після приготування овочевого рагу його потрібно викласти в глибоку тарілку, зверху посипати свіжою зеленню.
• Подавати рагу можна як самостійну страву, але можна приготувати до нього м'ясну закуску.
• Овочеве рагу прикрасить ваш стіл, як у святкові дні, так і в будні.
• В овочевому рагу немає одноманітності, так як овочі можна постійно змінювати.
• Рецепт рагу ніколи не набридне, і буде постійно радувати вас і ваших друзів і знайомих.
Смачного!
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent