Рецепт морквина по корейськи дуже смачний
Насправді батьківщина морквини по корейськи НЕ Корея, а Узбекистан. Автори страви корейці, які жили в Узбекистані. Вони придумали рецепт морквина по корейськи, щоб у чужій країні був присутній дух своєї батьківщини. Пропоную вам істинний простий рецепт традиційної морквини по корейськи. Справа в тому, що на сьогодні існує так багато її варіантів, що мало хто знає справжній рецепт страви.
Інгредієнти для моркви по корейськи:
• 1 кг моркви
• 4 зубчики часнику
• 1 маленька цибулина
• 3 ст. л. оцту
• 5 ст. л. оливкової олії
• 1 ч. л. паприки (червоного перцю)
• Сіль
Спосіб приготування:
• Моркву помийте, почистіть і наріжте тонкою довгою соломкою. Щоб нарізати моркву для приготування цієї страви існує спеціальна терка. До моркви додайте багато солі (звичайною або корейської), і залиште її стояти 15 хвилин. Найкраще моркву придавити пресом, щоб вона добре пустила сік.
• Викиньте моркву на друшляк і промийте проточною водою, відіжміть. Викладіть моркву в емальований або скляний посуд. Почистіть часник, подрібніть чеснокодавкою і додайте до морквини. Залийте моркву з часником оцтом.
• Приступаємо до приготування маринаду, він і є головним смаковим атрибутом в салаті. Візьміть сковороду з товстими стінками і налийте в неї оливкову олію. Корейці замість оливкової олії використовують соєву. Розігрійте олію на сильному вогні до появи білої пари. Киньте в масло паприку, зробіть маленький вогонь і обсмажуйте перець протягом хвилини. Цей процес збавляє гостроту паприки, але додає маслу надзвичайний аромат і смак.
• Цибулину треба почистити, порізати на невеликі шматки і покласти в сковороду. Цибулю треба смажити 3-4 хвилини до набуття ним золотистого кольору. Потім масло процідіть, щоб повністю видалити з нього лук. Якщо цибуля залишиться в маслі, то зіпсує смак всього салату. Там він не потрібен.
• Додайте готову олію-маринад до морквини, накрийте кришкою і поставте на добу в холодильник. Через 24 години ви зможете спробувати справжній смак морквини по-корейськи. Якщо ви хочете салат подати на стіл красиво, викладіть його на лист капусти. Виглядає це дуже вишукано і смачно.
• Ще кілька секретів для поліпшення смакових якостей страви. Якщо морква вийшла не соковитою, то, подаючи на стіл, в салат можна додати трохи оливкової олії. Якщо хочеться, то додавайте в салат цукор, мелений перець, соєвий соус, кунжут, кінзу, томатну пасту. Майте на увазі, що додаючи будь-який з цих компонентів, ви міняєте смак салату.
• Зазвичай морквину по-корейськи подають з рибними та м'ясними стравами, вареною картоплею і тушкованими овочами.