» » » Рецепти салатів для святкового столу

Рецепти салатів для святкового столу

Оцінка 4 з 5

Готуємо вдома без зайвих витрат рецепти салатів для святкового столу


У травні святкую своє день народження. А в цей час на прилавках з'являється дуже багато зелені. Молода капуста, салат, черемша, петрушка, кріп так і просяться в салат. Тому готую як мінімум два зелених салату. Пропоную рецепти салатів для святкового столу, які буду готувати до торжества. Приготувати чудові весняні салати дуже просто. В якості головного інгредієнта частіше використовую салат, петрушку і кріп. Іноді з'єдную кілька видів зелені, додаю необхідні овочі та заправку за смаком.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування салату прийшла весна:
• 5 яєць
• 350 г шинки
• 1 солодкий перець
• 150 г редису
• 200 г помідорів
• пучок листя салату
• пучок черемші
• пучок зелені петрушки і кропу
• сметана
• сіль, перець, спеції

Процес приготування:
• Відварюємо круто яйця, охолоджуємо, очищаємо, нарізаємо великими скибочками.
• Шинку нарізаємо соломкою.
• Помідори миємо, нарізаємо невеликими шматочками.
• Редис миємо, нарізаємо кружечками.
• Перець очищаємо і нарізаємо дрібною соломкою.
• Беремо велику миску, викладаємо в неї зелень петрушки і кропу, листя салату та черемші і заливаємо водою, якщо на листках був пісок, то він осяде.
• Потім зелень дістаємо з води і ще раз добре промиваємо під проточною водою, злегка струшуємо і викладаємо на кухонний рушник, даємо їй обсохнути.
• обсушені листя черемші і салату рвемо руками на великі шматочки.
• Змішуємо, всі інгредієнти солимо, перчимо, посипаємо спеціями за смаком, заправляємо сметаною і перемішуємо.
• Перемішуємо салат кухонними щипцями або за допомогою ложки з вилкою.
• Приготовлений і заправлений салат прикрашаємо подрібненою зеленню петрушки і кропу за смаком.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування салату грибна гірка:
• 350 г курячого філе
• 250 г шампіньйонів
• 3 помідори
• 2 свіжих огірка
• 1 пучок салату
• 1 пучок зеленого кропу
• 1 пучок зеленої цибулі
• рослинна олія для обсмажування

Для соусу:
• 250 г майонезу
• 150 г твердого сиру
• 1,5 столових ложок лимонного соку
• 3 зубчики часнику
• сіль, перець за смаком

Процес приготування:
• Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолоджуємо, нарізаємо дрібною соломкою.
• Печериці очищаємо, нарізаємо пластинками, обсмажуємо в рослинному маслі до випаровування рідини, потім ще трошки обсмажуємо до їх легкого зарумяніванія.
• Часник очищаємо, пропускаємо через землянку або нарізаємо дуже дрібно і додаємо до грибів, обсмажуємо разом протягом 3 -5 хвилин.
• Миєму помідори і нарізаємо їх невеликими часточками.
• Огірки миємо й нарізаємо дрібною соломкою.
• Вимитий і обсушену салат рвемо руками на невеликі шматочки.
• Вимитий зелений лук дрібно нарізаємо.
• З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти, солимо, перчимо до смаку і заправляємо соусом.
• Для приготування соусу твердий сир трьом на крупній тертці, додаємо майонез, лимонний сік, сіль, перець за смаком і все перемішуємо.
• Салат заливаємо соусом, накриваємо кришкою і ставимо на 2 години в холодильник.
• Після закінчення цього часу салат дістаємо з холодильника, перемішуємо, прикрашаємо подрібненим кропом і квіточкою з будь-яких овочів і подаємо до столу.
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent