Осінь настала, і заволоділа нами осінній настрій. Воно проявляється не тільки в одязі й у зміні звичок і режиму, але й у стравах, які ми готуємо. Якщо влітку мені зовсім не хочеться буряків, то восени, коли ось вона, на грядці і вже майже готова відправитися на зимове зберігання, виникає бажання зробити з неї салатик. Здавалося б, коли вже придумали салат з буряка з часником і горіхами, чи варто пробувати щось ще? Звичайно, варто. Особливо, якщо ви любите зміни, і вам нудно готувати одне і те ж. Кілька років тому я знайшла рецепт бурякового салату, який відразу ж у нас прижився. Їм і хочу сьогодні поділитися з читачками.
Інгредієнти для рецепта «Салат з буряка з яблуками і цибулею»:
- 1 велика варена буряк вагою приблизно 0,5 кг
- 1 велика цибулина
- 2 невеликих кислих яблука (приблизно 200 г)
- Рослинна олія
- Майонез
- Кмин
- Болгарський перець і зелень для прикраси
Як приготувати «Салат з буряка з яблуками і цибулею» в домашніх умовах
-
Буряк попередньо відварюємо, можна це зробити напередодні. Слід врахувати, що молодий буряк вариться набагато швидше, ніж полежавша на зберіганні. Якщо взимку буряк вагою в півкіло доведеться варити не менше двох годин, то витягнутий з грядки досить поварити хвилин 40. Буряк чистимо і тремо на корейській тертці.
-
Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і злегка присипаємо цукром.
-
Потім підсмажити його на олії. Цибуля повинена залишитися трохи хрусткою.
-
Яблука чистимо і так само, як і буряк тремо на тертці.
-
З'єднуємо всі компоненти.
-
Перемішуємо. Додаємо майонез і мелений кмин. Сіль я не клала - в цьому салаті зовсім не відчувається її відсутність.
-
Тепер викладаємо салат на тарілку. Прикрасити можна гілочками петрушки або, як у мене - смужками болгарського перцю і кропом.
-
Салат виходить ніжним, з приємним кисло-солодким смаком.