А що, дівчата, залишився у вас ще запас баклажанів? Я ж обіцяла підготувати черговий рецепт салату з синеньких. Ось тримаю своє слово. У цьому сезоні я стільки салатів вже заготовила - в підвалі полиць не вистачає. Ну, нічого, взимку все це зайвим не буде. Отже, запам'ятовуйте рецепт.
Інгредієнти для рецепта «Салат з баклажанів з майонезом "Грибний смак"»:
- баклажани - 3 кг
- цибуля ріпчаста - 1.3 кг
- часник - 1-2 головки
- майонез - 250 гр.
- оцет 9% - 50 гр.
- оняшникова олія - 250 гр. (для обсмажування овочів)
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Як приготувати «Салат з баклажанів з майонезом "Грибний смак"» в домашніх умовах
-
Спочатку потрібно підготувати синенькі. Добре вимити, обрізати кінці і дефекти, порізати на кубики середньої величини. Трішки посолити, перемішати і залишити на 1.5-2 години. За цей час овочі пустять сік, а з ним піде зайва гіркота.
-
Солі на цьому етапі краще покласти менше, щоб не довелося овочі повторно промивати. Досолити за своїм смаком можна буде пізніше.
-
Цибулю почистити. Я брала невеликі цибулини, але з ними возитися доводиться довше. Якщо вам не по душі, беріть для приготування цибулини побільше.
-
Наступний етап - нарізання цибулі (півкільцями або шматочками середньої величини) і підготовка часнику. Його потрібно почистити від луски і пропустити через прес.
-
Цибульку потрібно обсмажити на невеликому вогні до приємного золотистого кольору.
-
Баклажани, пустили сік, потрібно трошки віджати і порційно обсмажувати на розігрітому маслі. Порції краще брати невеликі, щоб синенькі обсмажувалися, а не варилися у власному соку.
-
Поки овочі обсмажуються, приготуйте тару - баночки ємністю по 0,5 літра. Їх необхідно простерилізувати.
-
Залишилася справа за малим - у великій мисці або каструлі змішайте сині, цибулю, часник і додати інші спеції. Спробуйте, і при необхідності досоліть. Розкладіть суміш у баночки, накрийте металевими кришками і поставте для стерилізації на 20 хвилин. Час помічайте після того, як вода навколо баночок почне інтенсивно кипіти. Після закінчення часу баночки з салатом слід закатати, перевернути шийкою вниз і укутати ковдрою на 24 години. Салат вийшов гостреньким і ароматним, який збуджує апетит. А що стосується його «грибного» смаку, то він звичайно схожий, але сплутати з справжніми грибочками неможливо. Ну що, не пробували ще такий рецепт? Або вже є досвід його приготування? У будь-якому випадку буду рада вашим коментарям.