Салат Дубок має ніжний гіркуватий смак з горіховими нотками, він чудово поєднується з смаженим м'ясом, холодними м'ясними та рибними закусками. Назва цього салату (Дубок або Дубовий салат) походить від форми листя, що нагадують листя дуба і бувають зеленого і бордового кольору. Салат дуже ніжний і не витримує тривалого зберігання, тому готувати його краще в день покупки. У листі салату міститься багато вітамінів і мінералів, до того ж у ньому дуже мала кількість калорій, він просто незамінний в дієтичному харчуванні.
Інгредієнти для рецепта «Листовий салат Дубок з фетою і помідором»:
- 1 невеликий качан салату Дубок
- 6 перепелиних яєць
- 1 великий помідор
- 150 г сиру фета
- 2 ч. ложки насіння льону
- оливкова олія для салатів
- 1-2 ч. л. бальзамічного оцту (за бажанням)
Як приготувати «Листовий салат Дубок з фетою і помідором» в домашніх умовах
-
Зваріть перепелині яйця, очистіть і розріжте навпіл.
-
Вимийте листя салату, струсіть воду, порвіть їх руками і покладіть у велику миску. Якщо ви будете додавати бальзамічний оцет, збризніть їм листя і перемішайте, а потім додавайте інші інгредієнти.
-
Помідор розріжте, видаліть чайною ложечкою рідина, наріжте часточками або кубиками (помідор додасть салату кислинку). Сир фета наріжте кубиками.
-
Додайте до листя салату нарізані помідори, сир, яйця і, щоб зробити салат не тільки смачним, але ще більш вітамінним, додайте трохи суперкорисний насіння льону.
-
Цей ніжний салат не вимагає гострої заправки, досить кілька ложок гарного рослинного масла і, за бажанням, трохи бальзамічного оцту.