Цей арабська салат незвичайний для слов'ян. Суміш крупи з зеленню з додаванням помідорів, за нашими поняттями, більше претендує на закуску або навіть друга страва. Однак, як би це не називалося - смак приголомшливий!
Інгредієнти для рецепта «Салат Табуле»:
- Булгур (крупа пшенична) (85 гр) 0.5ст.
- Помідори (300 гр) 3шт
- Петрушка (зелень) (50 гр) 25вет.
- Цибуля зелена (перо) (50 гр) 5шт
- Олія маслинова (50 гр) 5ст.л.
- Сіль (2 гр) 0.25ч.л.
- Лимон (60 гр) 0.5шт
- Вода питна (250 гр) 1.25ст.
Як приготувати «Салат Табуле» в домашніх умовах
-
Закип'ятити воду і залити крупу.
-
Укутати каструлю в теплоізоляційне покривало (плед, ковдру тощо). Залишити на 30-40 хв. Якщо крупа після закінчення зазначеного часу не стала м'якою і вода повністю вбралася, то закип'ятіть ще половину норми води. Залийте окропом крупу і залиште до повного охолодження.
-
Помідори нарізати дрібними кубиками.
-
Зелень вимити, обсушити і дрібно посікти. З петрушки і кінзи потрібно використовувати тільки листочки.
-
Для заправки змішати масло, сіль, сік лимона.
-
Змішати помідори, зелень і крупу.
-
Полити заправкою, перемішати і поставити в холодильник не менше ніж на 3ч.
-
Перед подачею ще раз перемішати і викласти в салатник.