Дуже ошатний салат з курячим м'ясом, з трохи солодкуватим присмаком від сухофруктів і ароматом прикопченої чорносливу. А хрускіт чіпсів як шурхіт осіннього листопаду. Відчуйте на смак тепле бабине літо!
Інгредієнти для рецепта «Салат Осінній листопад»:
- Куряча грудка (300 гр) 0.5шт
- Картопля (400 гр) 4шт
- Огірки свіжі (100 гр) 1шт
- Яйце куряче (120 гр) 3шт
- Курага (60 гр) 6шт
- Чорнослив б / к (60 гр) 6шт
- Ізюм (65 гр) 0.5ст.
- Волоський горіх (ядро) (70 гр) 0.5ст.
- Майонез 50% (200 гр) 10ст.л.
- Петрушка (зелень) (10 гр) 5вет.
Як приготувати «Салат Осінній листопад» в домашніх умовах
-
Якщо м'ясо заморожене, то розморозити його в холодильнику. Відварити до готовності (не менше 40 хв, після закипання води). Остудити разом з бульйоном, тоді м'ясо не буде сухим. Відокремити м'ясо від кістки. Нарізати невеликими шматочками.
-
Картоплю відварити в "мундирі", остудити, очистити. Нарізати дрібними кубиками.
-
Яйця зварити круто, остудити, очистити. Нарізати дрібними кубиками.
-
Огірок нарізати такими ж кубиками, як картоплю.
-
Висипати всі нарізані інгредієнти в глибоку ємність, заправити майонезом, добре перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на 2-3 год, можна залишити на ніч. Якщо потрібно прискорити подачу салату, тоді овочі потрібно натерти на крупну тертку. Формуйте салат відразу на блюді шарами, змащуючи кожен шар майонезом: картопля, яйце, філе, огірок.
-
Чорнослив, курагу і родзинки залити окропом на 20-30 хв. Потім промити і обсушити.
-
Курагу розрізати навпіл. Чорнослив розрізати на три частини.
-
Горіх трохи посікти.
-
З гілочок петрушки обірвати листочки і трохи подрібнити.
-
Салат перемішати і викласти на плоске блюдо. Зверху притрусити петрушкою, викласти в хаотичному порядку сухофрукти. Чіпсами прикрасити перед самою подачею на стіл, щоб вони не відсиріли.