Готуємо смачний салат із печінки рецепт
Я дуже люблю печінку і постійно її вживаю і готую багато страв. У моїй родині дуже люблять печінку в сметані, з яблуками, млинці з печінкою. Але найбільше люблю салат з печінки, який кожного разу готую по - різному, додаючи до нього, інші інгредієнти. Печінка дуже добре поєднується з багатьма продуктами, це і дає можливість експериментувати.
Інгредієнти, які знадобляться для пріготовленіясалата з печінки:
• 500 г яловичої печінки
• 2 середні моркви
• 2 невелики цибулини
• 2 -3 зубчика часнику
• 8 волоських горіхів
• 200 г майонезу
• рослинна олія для смаження
Для омлету:
• 4 яйця
• 100 мл молока
Для прикраси:
• варена морква
• зелень кропу
Процес приготування:
• Печінку миємо, обшпарюємо окропом, потім відразу ж опускаємо в холодну воду, видаляємо плівку.
• Підготовлену і очищену від плівок печінку вимочуємо в молоці не менше 1 години.
• Вимочену в молоці печінку обсушуємо за допомогою паперової серветки і нарізаємо соломкою.
• Нарізану плівку обсмажуємо на сковороді в розігрітому рослинному маслі по дві хвилини з кожного боку, якщо печінку смажити довше вона вийде жорсткою.
• У сковороду з обсмаженою печінкою вливаємо кілька столових ложки води, накриваємо кришкою і на повільному вогні тушкуємо до готовності.
• Моркву миємо, чистимо і нарізаємо тонкою соломкою.
• Очищену цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в рослинному маслі до рум'яного кольору.
• До обсмаженої цибулі додаємо подрібнену моркву і обсмажуємо разом до готовності.
• Для приготування омлету яйця збиваємо з молоком і щіпкою солі.
• З приготовленої маси підсмажуємо омлет, скручуємо його в рулет і нарізаємо тонкою соломкою.
• Часник очищаємо, пропускаємо через землянку, потім розтираємо з сіллю і спеціями.
• Горіхи очищаємо, обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо.
• З'єднуємо з готовою печінкою, обсмажуємо моркву з цибулею.
• Нарізаємо омлет, розтертий зі спеціями часник, горіхи, потім солимо і перчимо до смаку.
• У приготовлену масу додаємо майонез і акуратно перемішуємо.
• Готовий салат викладаємо на блюдо гіркою, по краях розміщуємо гілочки кропу, колечка рулету, по центру розміщуємо приготовану з моркви трояндочку і прикрашаємо гілочками кропу.
Готуємо дуже просто і без зайвих витрат смачний салат з печінки рецепт