Готуємо вдома смачний салат з куркою і шампіньйонами рецепт
Грибна легкість печериць і куряча філейка ідеально поєднуються разом з іншими компонентами під смачний салат. Салат з куркою і шампіньйонами - кулінарна класика. Адже це блюдо вдало підійде до святкового столу, буде доречним на природі, багато закладів включили його в свої меню. Таке поширення і визнання курячо-шампіньйонів ням-ням, швидше за все, отримав через своїх основних інгредієнтів, які, в силу народного визнання, простоти у використанні і легкодоступність в роздрібних мережах торгівлі стали частиною національної кулінарної історії.
Для приготування чотирьох порцій знадобиться:
• Одне куряче філе
• Гриби шампіньйони (70 грам)
• Пучок листя салату
• Помідорчики черрі (100 грам)
• Твердий сир (70 грам)
• Сметана
• Майонез
• Трави прованські
• Олія рослинна
Спосіб приготування:
• Гриби нарізати пластинками, посмажити до готовності на рослинній олії.
• Філе курки притрусити травами прованськими. Наступним етапом є обжарка м'яса до його готовності. При використанні звичайної сковороди масла не використовувати, а якщо буде застосована сковорідка-гриль, то невелику кількість масла Дода. Потім м'ясу дати охолонути і порізати тонкими шматочками.
• Порвіть вручну листя салату і застеліть ними дно посудини для салату.
• Потім покладаючи нарізану курку і гриби печериці, полийте сумішшю майонезу з травами прованськими і сметани.
• Прикрасити, присипавши потертим сиром, а потім викласти скибочки помідорів чері.