» » » Рецепт класичний олів'є

Рецепт класичний олів'є

Оцінка 4 з 5

Найсмачніший рецепт класичний олів'є готуємо на будь-яке свято


Кожен Новий рік не обходиться без цього всіма улюбленого салату, який перестав уже бути дивиною. Якщо ввести в пошуковику рецепт класичний олів'є, інтернет запропонує вам купу варіантів його приготування, але, жоден з них не є істинним, адже справжній рецепт нікому не відомий. Секрет його приготування пішов зі смертю Люсьєна Олів'є. Коли він його створив, салат відразу ж став принадою для відвідувачів. Однак, після недовгого забуття, по пам'яті одного з гурманів рецепт був відновлений в 1904 році. Зараз, правда, цей салат готують практично на всі свята.

Для приготування вам знадобляться:
• Картопля (середнього розміру) 3 шт.
• Яйця 5 шт.
• Зелений горошок 1 баночка
• Цибуля 150 р.
• М'ясо або ковбаса 400 р.
• Солоні огірки 3 шт.
• Морква 1 шт.
• Сметана або майонез
• Сіль і чорний перець

Для його приготування необхідно:
• Якщо ви вирішили приготувати класичний Олів'є з м'ясом, а не з ковбасою. Тоді вам можна взяти будь-який шматок курячого м'яса (приблизно 300 р.), відварити його до повної готовності, потім обов'язково остудити і дрібно нарізати кубиками. Але все зазвичай кладуть в класичний звичний Олів'є ковбасу, в основному докторську ковбасу. На салат її треба брати стільки ж, скільки і м'яса, і теж також потрібно нарізати дрібними кубиками.
• Тепер час для овочів. Спочатку потрібно помити картоплю і моркву, а потім відварити до повної готовності.
• Потім все це потрібно остудити, почистити від шкірочки й нарізати на маленькі кубики.
• Тепер потрібно почистити цибулю, добре промити і дрібно нашаткувати (теж кубиками).
• А тим часом, поки готуєте всі овочі, можете в окремій посудині поставити варитися яйця. Після варіння їх обов'язково потрібно остудити під проточною холодною водою, потім очистити від шкаралупи. І дрібно покришити кубиками (можна використовувати Яйцерізки).
• На Олів'є потрібно брати тільки мариновані або солоні огірки. У салат їх треба порізати знову ж дрібними кубиками. Але тут можна нарізати на кубики і крупніше, якщо любите огірки.
• настав час для заправки салату майонезом. Спочатку потрібно змішати всі порізані продукти, а також зелений горошок (без рідини), змішати все це в одній великій посуді, посолити, поперчити і нарешті заправити майонезом (або сметаною, все на ваш смак). Салат готовий до подачі на стіл. Можете насолоджуватися цим смаком свята!
Приємного всім апетиту!
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent