Найсмачніший і простий рецепт салат під шубою
Традиційний і всіма улюблений салат, оселедець під шубою в результаті фантазії і експериментів господинь не тільки вдосконалився і отримав багато варіантів, але і дав життя новим салатів. Пропоную рецепт салат під шубою в новому його якості. За своїм смаком він нітрохи не поступається оселедцю під шубою. Можливо, він вам сподобається і незабаром стане улюбленим. Салат ситний, смачний, з доступних продуктів і простий, в приготуванні.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування салату під шубою:
• 4 картоплини
• 3 моркви
• 4 яйця
• 150 г твердого сиру
• 0,5 кг курячої або інший печінки
• 2 цибулини
• 100 г сметани
Для прикраси:
• пучок зеленої цибулі
• жменька ягід журавлини
• 1 варена морква
Процес приготування:
• Картоплю і моркву відварюємо в підсоленій воді, очищаємо і трьом на крупній тертці, одну залишаємо для прикраси.
• Яйця відварюємо в круту, відділяємо жовтки від білків.
• На великій тертці натираємо білки, а на дрібну тертку трьом жовтки.
• На великій тертці також трьом твердий сир.
• Печінку звільняємо від жовчних проток, плівок, нарізаємо маленькими шматочками.
• Цибулю очищаємо, нарізаємо маленькими кубиками і обсмажуємо на вершковому маслі або в рослинному маслі, додаємо подрібнену печінку і обсмажуємо разом все до готовності печінки.
• На плоске блюдо сервіровки пошарово викладаємо салат.
• Спочатку викладаємо тертий картопля, злегка присолюємо, змащуємо майонез.
• Потім кладемо печінку з цибулею і теж змащуємо майонезом.
• Зверху печінкову масу засипаємо тертим твердим сиром, поливаючи майонезом.
• Наступний шар з тертої моркви з майонезом.
• Бока салату обмазуємо майонезом і обсипаємо тертими жовтками, а зверху засипаємо тертими білками.
• Прикрашаємо салат квіточкам з моркви, дрібно, рубаним, зеленою цибулею, ягодами журавлини.
• Можна прикрасити трояндами з огірків і квіточками зеленої петрушки.
• Готувати салат краще з вечора і помістити його на ніч у холодильник, щоб він добре просочився.