Знайомий нам з дитинства рецепт салат олів'є класичний це блюдо з м'ясом або ковбасою. З цих продуктів ми готуємо салат досі, і саме цей салат є неодмінним атрибутом святкового застілля. Але оригінальний рецепт класичного олів'є, так і залишився невідомим.
Інгредієнти для рецепта «Салат олів'є класичний»:
- 200 грамів вареної ковбаси або вареного м'яса;
- Три великих варених картоплини;
- П'ять відварених курячих яєць;
- Три середніх солоних огірка;
- Одна варена морквина, краще червоного кольору;
- Половина банки зеленого горошку;
- Трохи зеленої цибулі;
- Майонез.
Як приготувати «Салат олів'є класичний» в домашніх умовах
-
Промити в проточній воді картоплю і моркву відварити до готовності, остудити, почистити і нарізати невеликими шматочками.
-
Курячі яйця покласти в холодну воду і зварити круто.
-
Солоні огірки, нарізати невеликими шматочками, при бажанні можна зняти шкірку.
-
Нарізати невеликими шматочками ковбасу або відварне яловиче м'ясо.
-
Відкрити банку зеленого горошку, злити рідину і половину банки викласти в чашку.
-
Перемішати всі підготовлені інгредієнти, заправити салат майонезом, ще раз перемішати, витримати деякий час у холодильнику перед подачею на стіл.
-
Приємного апетиту!