Думаю, назва салату ім'ям великого німецького міста має бути обґрунтоване. Швидше за все, це із-за присутності сосисок, які часто асоціюють з Німеччиною. Відразу хочу відзначити, що салат дуже цікавий на смак, хоча поєднання продуктів мене спочатку насторожило. Адже тут і рис, і ананаси, і сосиски, а також незвичайна заправка - все це, а також дещо ще дають приголомшливий ефект. Не варто побоюватися, а потрібно обов'язково спробувати, може бути, цей рецепт приживеться, і ви будете часто готувати його до різних застіль. Я, наприклад, дуже люблю все нове і незвичайне в кулінарії, тим більше дивувати гостей так приємно.
Інгредієнти для рецепта «Салат "Ганновер"»:
- Рис - 100 г
- Сосиски (краще з копченим смаком)- 250-300 г
- Ананаси консервовані - 150 г
- Цибулю-порей (зелена частина) - 50 г
- Сир твердого сорту - 70 г
- Ропні сир (типу «Фета», «Бринза») - 3 ст. ложки
- Зелень кропу і петрушки - невеликий пучок
- Майонез - 3-4 ст. ложки
- Сіль - за смаком
Як приготувати «Салат "Ганновер"» в домашніх умовах
-
Відварити рис в солоній воді до стану готовності, потім відкинути на друшляк і промити в проточній воді.
-
Цибулю тонко нашаткувати.
-
Ананаси порізати кубиками.
-
З'єднати ці інгредієнти в одній ємності.
-
Для приготування заправки потрібно до майонезу додати 3 ст. ложки розсільного сиру і ретельно все перемішати.
-
Сосиски очистити (навіть якщо оболонка натуральна) і відварити протягом 3 хвилин в киплячій воді, потім нарізати їх кружальцями і відправити в салат.
-
Натерти сир на середній тертці.
-
Заправити салат і додати подрібнену зелень петрушки і кропу, посолити.
-
Перемішати і подавати салат до столу.
-
Желаю вам приятного аппетита!