Цей веселий різнобарвний салат не тільки наситить вас, але і підніме настрій своїми різнокольоровими фарбами. Біле м'ясо, червоні перці, синій цибулю і яскраво-зелена петрушка - краса! До речі, в салат можна додати і жовтий перець, для затишку
Інгредієнти для рецепта «Салат з куркою, перцем і мигдалем»:
- 600-700 г курячого філе
- 2 лаврових листа
- 3 великих солодких перцю
- 2 зубчики часнику
- 1 невелика синя цибулина
- 60-70 г мигдальних горіхів (або кісточок - як правильно? ;))
- 50 г свіжої петрушки
- 2-3 ст. л. яблучного оцту
- оливкова олія
- сіль
- мелений чорний перець
Як приготувати «Салат з куркою, перцем і мигдалем» в домашніх умовах
-
Як зварити куряче філе, щоб воно було соковитим?
У каструлю налийте воду, додайте сіль, лавровий лист і улюблені спеції, доведіть воду до кипіння, потім в окріп покладіть куряче філе, варіть 1-2 хвилини, потім зніміть з плити і дайте охолонути у воді 20 хвилин.
-
Поки остигає філе, очистіть солодкий перець від насіння і перегородок, наріжте смужками і обсмажте на оливковій олії разом з подрібненим часником до м'якості, не накриваючи кришкою, трохи посоліть, поперчіть.
-
Цибулю наріжте півкільцями, мигдаль порубаєте не надто дрібно, петрушку дрібно наріжте, курку порвіть руками на невеликі шматочки, з'єднайте всі інгредієнти. Потім салат з куркою, перцем і мигдалем полийте оливковою олією і оцтом, посипте свіжомеленим чорним перцем, перемішайте (я ще додала щіпку сушеного базиліка, через брак свіжого