» » » Фруктовий салат з йогуртовій заправкою

Фруктовий салат з йогуртовій заправкою

Оцінка 4 з 5
Іноді хочеться побалувати себе яким-небудь десертом. Але цифри на вагах кричать - вистачить їсти солодощі! Що ж робити? Звичайно, їсти фрукти! З фруктів можна приготувати дуже легкі, але такі смачні салатики. Можна брати абсолютно будь-які фрукти. Я знайшла у себе в вазочці банан, грушу, яблуко, мандарин. Але їх можна з легкістю замінити на які-небудь інші, наприклад, ківі або виноград. А щоб набір нарізаних фруктів перетворити саме в десерт, приготуємо особливу заправку. Я вирішила зробити заправку на основі натурального йогурту - і смачно і корисно одночасно.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Фруктовий салат з йогуртовій заправкою»:

  • банан - 1 шт.
  • груша - 1 шт.
  • яблуко - 1 шт.
  • мандарин - 1 шт.
  • йогурт натуральний - 100 г
  • мед - 1 столова ложка
  • апельсиновий сік - 3 столові ложки
  • лимонний сік - 1 чайна ложка

Як приготувати «Фруктовий салат з йогуртовій заправкою» в домашніх умовах

  1. Салат викладаємо шарами відразу в форми, в яких будемо подавати його, наприклад, у креманки. Шари розташовуємо так: спочатку йдуть більш тверді фрукти, зверху - більш м'які. Робиться це для того, щоб тверді фрукти не розчавлювали м'які і салат не дав сік. Втім, якщо з'їдати його відразу, то цим правилом можна знехтувати.
  2. Грушу ріжемо невеликими кубиками.
  3. Яблуко також ріжемо на кубики. Шкірку можна не зчищати - в ній міститься багато вітамінів (якщо це, звичайно, не яблучка, змащені воском). Укладаємо яблучний шар поверх груші.
  4. Банан очищаємо від шкірки і ріжемо на такі ж кубики, як грушу і яблуко. Викладаємо зверху.
  5. Мандарин розбираємо на часточки. Видаляємо насіння, якщо вони є. Кожну часточку розрізаємо на дві-три частини. Кладемо поверх салату.
  6. Тепер робимо заправку. У мисочці змішуємо йогурт і мед.
  7. Потім додаємо апельсиновий сік. В ідеалі, звичайно, щоб він був свіжовичавлений. Але у мене апельсинів під рукою не було, тому я взяла пакетований сік.
  8. Вичавлюємо сік з лимона. Перемішуємо заправку.
  9. Поливаємо салат йогуртовій заправкою.
  10. Подаємо салат не перемішуючи, прикрасивши листочками м'яти.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent