Іноді хочеться побалувати себе яким-небудь десертом. Але цифри на вагах кричать - вистачить їсти солодощі! Що ж робити? Звичайно, їсти фрукти! З фруктів можна приготувати дуже легкі, але такі смачні салатики. Можна брати абсолютно будь-які фрукти. Я знайшла у себе в вазочці банан, грушу, яблуко, мандарин. Але їх можна з легкістю замінити на які-небудь інші, наприклад, ківі або виноград. А щоб набір нарізаних фруктів перетворити саме в десерт, приготуємо особливу заправку. Я вирішила зробити заправку на основі натурального йогурту - і смачно і корисно одночасно.
Інгредієнти для рецепта «Фруктовий салат з йогуртовій заправкою»:
- банан - 1 шт.
- груша - 1 шт.
- яблуко - 1 шт.
- мандарин - 1 шт.
- йогурт натуральний - 100 г
- мед - 1 столова ложка
- апельсиновий сік - 3 столові ложки
- лимонний сік - 1 чайна ложка
Як приготувати «Фруктовий салат з йогуртовій заправкою» в домашніх умовах
-
Салат викладаємо шарами відразу в форми, в яких будемо подавати його, наприклад, у креманки. Шари розташовуємо так: спочатку йдуть більш тверді фрукти, зверху - більш м'які. Робиться це для того, щоб тверді фрукти не розчавлювали м'які і салат не дав сік. Втім, якщо з'їдати його відразу, то цим правилом можна знехтувати.
-
Грушу ріжемо невеликими кубиками.
-
Яблуко також ріжемо на кубики. Шкірку можна не зчищати - в ній міститься багато вітамінів (якщо це, звичайно, не яблучка, змащені воском). Укладаємо яблучний шар поверх груші.
-
Банан очищаємо від шкірки і ріжемо на такі ж кубики, як грушу і яблуко. Викладаємо зверху.
-
Мандарин розбираємо на часточки. Видаляємо насіння, якщо вони є. Кожну часточку розрізаємо на дві-три частини. Кладемо поверх салату.
-
Тепер робимо заправку. У мисочці змішуємо йогурт і мед.
-
Потім додаємо апельсиновий сік. В ідеалі, звичайно, щоб він був свіжовичавлений. Але у мене апельсинів під рукою не було, тому я взяла пакетований сік.
-
Вичавлюємо сік з лимона. Перемішуємо заправку.
-
Поливаємо салат йогуртовій заправкою.
-
Подаємо салат не перемішуючи, прикрасивши листочками м'яти.