Нещодавно я ділилася рецептом м'ясного салату «Новорічні іграшки». Але оскільки незважаючи на всю різноманітність ялинкових іграшок, кулі у мене знаходяться в особливому, привілейованому становищі, то я просто не могла не зробити блюдо, стилізоване під них! Сам салат і простий, і смачний одночасно. Я ціную ті варіанти салатів, у яких немає моторошного і несопоставимого поєднання інгредієнтів)) Просто одного разу я приготувала салат, в який входило багато смачних продуктів. Але це їх різноманітність і згубило в результаті блюдо...
Інгредієнти для рецепта «Святковий салат Ялинкові прикраси»:
- 1 банку рибних консервів (250 г)
- 2 середніх картоплини
- 1 невелика цибулина
- 3 яйця
- 1/2 середньої морквини
- 3 ст.л. сметани
- 3 ст.л. майонезу
- сіль
- базилік
- суміш перців
- суха зелень петрушки
- - 1 яйце
- - 1/2 моркви
- - кілька оливок
- - листя петрушки
- - 1 пучок свіжого кропу
Як приготувати «Святковий салат Ялинкові прикраси» в домашніх умовах
-
Відкриваю банку консервів, зливаю зайву рідину. Викладаю в салатник. В цей раз я взяла сардину. Також я роблю цей салат з сайрою і тунцем. Мені подобаються всі три варіанти!
-
Розминаю виделкою рибку в салатнику. Відварюю картоплю. Натираю його на крупній тертці. Цибуля різана і додаю, не ошпарюючи окропом і не пасерую.
-
Відварюю моркву і яйця. Яйця ріжу досить крупно. Моркву тру на дрібній тертці, половину додаю в салат, другу половину залишаю для прикраси.
-
Додаю сметану (я брала жирністю 20%), майонез, сіль, базилік, перемелену зелень петрушки, чорний, рожевий і червоний перці.
-
Ретельно перемішуємо масу. Салат готовий! Вибираю підходящу посуд. Спочатку я хотіла зробити один ялинкова куля і на великій круглій тарілці. Але потім відмовилася від цієї ідеї. Вирішила робити два і на овальному блюді.
Зліва залишаю місце для «ялинки», а в центр і праворуч викладаю салат у вигляді двох куль. Для цього не використовую ніяких хитрих пристосувань, викладаю просто невеликий ложкою, надаючи потрібну форму.
-
А далі приступаю до прикраси. Мені захотілося, щоб у першого кульки фоном частково був сам салат. Тому дрібно натертою морквою я покриваю тільки половину площі кульки.
-
Нарізаю з маслин півкола (вони виконають роль визначає межі між морквяної і просто салатною частиною) і один цілий кружечок, в центр якого розміщую шматочок яєчного білка, доповнюю листочками петрушки. На іншій половині кульки маю смужки з білка.
-
Друга кулька я спочатку повністю покриваю дрібно натертим яєчним білком, потім роблю по центру яскраву смужку з моркви. А по краях розміщую нарізаний кроповий стеблинка. По ходу справи форму куль трохи коригую з допомогою маленького ножика. Петельки для підвішування куль я також роблю з стебла кропу. А його пухнасту гілку маю зліва і зверху. Ось так кулі з салатів виявилися висячими на ялинковій гілці з кропу!