Часто зустрічається вираз «звичайне дріжджове тісто», а що це таке і з чим його їдять? Традиційне тісто для біляшів також підходить під категорію звичайного дріжджового тіста, на його прикладі розглянемо що це за звір такий.
Інгредієнти для рецепта «Приготування тіста для біляшів»:
Як приготувати «Приготування тіста для біляшів» в домашніх умовах
-
Часто зустрічається вираз «звичайне дріжджове тісто», а що це таке і з чим його їдять? Традиційне тісто для біляшів також підходить під категорію звичайного дріжджового тіста, на його прикладі і розглянемо що це за звір такий. Смачне тісто готуємо без витрат!
-
Для приготування тіста знадобиться одне яйце, півлітра молока (можна кисле або кефір), сухі дріжджі (5-7г), трохи води для розведення дріжджів (можна використовувати для цих цілей і молоко), чайна ложка солі, пару столових ложок цукру і приблизно кілограм пшеничного борошна.
-
Що стосується беляшей, то тут можна використовувати тісто без опари.
-
А саме, дріжджі розводяться в теплій воді або молоці, потім все це вливається в борошно (зазвичай використовується широка посуд) і додаються всі інші компоненти, ретельно перемішується можна використовувати міксер для цих цілей.
-
Тісто вийде трохи рідкуватий і буде липнути до рук - нічого страшного, так і повинно бути. Тісто залишити на годину для того, щоб воно добре підійшло.
-
У цей час можна зайнятися приготуванням фаршу, краще його готувати також самостійно. Після того, як м'ясо пропущено через м'ясорубку в нього додається подрібнений ріпчаста цибуля - його не шкодуйте, чим більше, тим краще - це типу «маслом кашу не зіпсуєш», сіль, перець - до смаку.
-
Коли тісто добре підійшло, формуем з нього невеликі коржі, на середину кожної укладається підготовлений фарш і краї защипують так, щоб середина залишилася відкритою.
-
Ідеальний варіант, якщо дати напівфабрикатах дати ще раз підійти, тоді біляші вийдуть повітряними, пористими і дуже ніжними.