Інгредієнти:
• Борошно - 2-2,5 склянки
• Сіль - 1/2 ст. ложки
• Яйце - 1шт
• Цукор - 1ст. ложка
• Кефір
• Рослинна олія
Приготування:
• Сіль, цукор додаються в кефір, і все добре вбивається міксером до повного розчинення сипучих продуктів.
• Потім додається яйце, маса перемішується і знову збивається.
• Борошно просіюється і додається при безперервному збиванні в кілька етапів невеликими порціями (сода не додається!)
• Добре збите тісто буде мати консистенцію близьку до густої сметани.
• Готове тісто підходить в теплому місці один-два години.
• Сковорода розжарює і змащується маслом.
• На підготовлену розпечену сковороду з допомогою ложки викласти тісто овальної або круглої форми.
• Оладки печуться з двох сторін до готовності і утворення рум'яного золотистого кольору.
• Гарячі готові пишні оладки викладаються на блюдо або тарілку і подаються. Приємного апетиту!