Інгредієнти:
• Кефір - 2 склянки
• Борошно - 1-1,5 склянки
• Масло рослинне - 2 ст. ложки
• Яйця - 1шт
• Сіль
• Сода
Приготування:
• В ємності збивається яйце до стану пишної піни.
• При постійному помішуванні додається сіль, потім поступово вливається кефір.
• Маса прогрівається при безперервному помішуванні до 38 градусів.
• Потім тонкою цівкою в кілька етапів додається просеянная борошно при безперервному помішуванні (можна просіяти прямо в тісто).
• Окремо розчиняється сода в гарячій воді (не окропі) і додається в тісто.
• Потім вливається рослинне масло.
• Тісто доводиться до однорідної консистенції (занадто густе розводиться теплою або гарячою водою).
• Хвилин 20 тісто настоюється, потім випікаються млинці.
• Ложкою тісто наливають на сковороду, попередньо злегка змащену маслом і розігріту.
• Млинці випікаються з кожного боку за кілька секунд на кожну, як тільки утворився гарний рум'яний колір, перевертається на інший бік.
• Готові млинчики змазують маслом і подаються.
Приємного апетиту!