» » » Суші з лососем рецепт з фото

Суші з лососем рецепт з фото

Оцінка 4 з 5
Спробуйте приготувати суші в домашніх умовах. Пропонуємо вам рецепт з фото суші з лососем. Вам сподобається.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Суші з лососем рецепт з фото»:

  • Лосось
  • Васабі 2.0 г
  • Рис (суші-меши) 1.0 ст.л.

Як приготувати «Суші з лососем рецепт з фото» в домашніх умовах

  1. У кожній національній кухні є блюдо - візитна картка країни. Борщ - значить мова про Росію або Україну, бігос - це Польща, папрікаш - Угорщина, суші - Японія. А адже називати суші «исконно» японською стравою не вірно або не зовсім вірно. Створено страва була в Південно-Східній Азії, найімовірніше в Китаї, і вже спочатку являло собою рис з рибою, от тільки рис служив для збереження, консервації риби. Невеликі шматки очищеної риби солілісь і пересипалися сирим рисом. Рис, підданий ферментації в таких «суворих» умовах, був консервантом, тобто продукти ферментації рису допомагали зберегти рибу протягом року. Сам рис в їжу не вживався, його іноді викидали, іноді використовували для приготування наступної партії ферментованої риби. І тільки значно пізніше, в 16 столітті ферментований, перебродивший рис стали використовувати в їжу, причому не тільки з рибою, але також з грибами і овочами ... да з чим завгодно! Тривалий процес ферментації рису замінювався більш швидкими способами приготування рису і вже в 17 столітті можна знайти рецепт, майже не відрізняється від сучасного. Суші наготовлювали з рису, рисового солоду, морепродуктів і овочів. Використання для приготування суші рисового оцту, часто з добавками солі, цукру, меду, водоростей, приправ остаточно додало суші сучасний вигляд. Інгредієнти суші: рис, лосось і васабі. Чашка з водою знадобиться, щоб змочувати руки. Як правильно готувати рис ми розповідали.
  2. Відрізаємо невеликий шматок лосося, якраз такий, який буде використовуватися в суші - пластинка завдовжки близько 8 см, шириною 1,5-2 см і товщиною приблизно 0,5 см. А так як ви готуєте суші вдома, ніхто не заборонить вам використовувати ваші улюблені розміри, орієнтуючись тільки на свій смак.
  3. Чим красивіше буде нарізаний лосось, тим красивіше вийде суші.
  4. Невеликий порцією васабі змажемо відрізаний шматочок лосося
  5. Змочивши руки у воді
  6. формуємо рис
  7. робимо ось так
  8. і викладаємо рис на рибу.
  9. злегка стискаємо наш суші і великим пальцем робимо поглиблення
  10. Приблизно так. Не нехтуйте цим прийомом, він потрібен щоб суші придбало «легкість».
  11. Перевертаємо і підрівнюємо, підтискаючи «боки» - виходить чудове суші.
  12. Суші з лосося - одне з найпоширеніших, аналогічним способом можна робити суші з тунця, кальмара, окуня та інших морепродуктів.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent