» » » Суші роли

Суші роли

Оцінка 4 з 5
Коли в Південній Азії варений рис почали використовувати з метою приготування і консервації риби. Це відбувалося наступним чином. Маленькі шматочки риби засипали сіллю, а потім змішували з рисом. Потім таку субстанцію спрессовывали камінням, а через деякий час каміння замінювалися кришкою. Риба зберігалася в такому стані близько року, в зв'язку з тим, що відбувався процес молочнокислої ферментації. Ця традиція збереглася й донині в країнах Південної Азії. Вже у ХVІІ столітті було винайдено рисове суші, до складу якого входили такі складові: рис варений, рисовий солод, овочі і морепродукти. А з часом, придумали рисовий оцет. Його додавання в рис дозволило скоротити час приготування суші за рахунок виключення процесу бродіння. Новий етап розвитку суші отримало в XIX столітті, коли японський кулінар і кухар Ехэй Ханай почав подавати рибу сирою, що дозволило скоротити час приготування цієї страви до декількох хвилин. Після такого нововведення суші набуло популярності. При чому на стільки, що 70-х роках ХХ століття були розроблені суші-роботи здатні виробляти суші в автоматичному режимі, зводячи до мінімуму участь людини в технологічному процесі. Ну, а якщо суші-робот на вашій кухні не знайшовся, а роли суші спробувати хочеться, закочуйте рукави-і вперед, до реалізації чудового рецепту.

З продуктів підібрати:
• Рис (120 грам)
• Водорості норі (один аркуш)
• Кунжут (2 грами)
• Філе копченого вугра (30 грам)
• Один огірок
• Соус соєвий (10 грам)
• Червона ікра (20 грам)
• Ікра летючої риби (15 грам)
• Лосось філе свіже (30 грам)

Щоб вийшло як треба, робимо так:
• Рис викласти на лист норі рівним шаром. Особливих зусиль не прикладати, щоб не зіпсувати структуру рису.
• Ікру летючої риби викласти на рис.
• Посипати кунжутом.
• Огірки порізати тонкими скибочками і выкласть зверху.
• Попередньо подрібнивши, розмістити шматочки філе вугра.
• Притримуючи начинку пальцями, згорнути рол.
• З допомогою килимка (макисы) надати ролу відповідну форму.
• М'ясо філе лосося потрібно обернути навколо ролів, тому його потрібно розрізати на три довгих шматка. Порізали? Тоді обертайте лососем роли.
• Надати роллам форму.
• Рол нарізати. Прикрасити зверху ікрою.
• Выкласть на тарілку, прикрасити імбиром і васабі. Все, готово!
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent