У російській кухні безліч простих страв. Один з них - сочні з сиром рецепт яких є традиційним. Основні інгредієнти: сметана, борошно й сир. Печуться дуже швидко.
Основні інгредієнти:
• Вершкове масло 150 грам;
• Сіль 1 чайна ложка;
• Борошно 3 склянки;
• Яйця 2 шт.;
• Цукор 5 ст. ложок;
• Сметана 7 ст. ложок;
• Розпушувач 0,5 чайної ложки;
• Лимон 0,5 шт.
Начинка:
• Цукор 100 грам;
• Сир 300 грам;
• Сметана-40 грам;
• Лимон 0,5 шт.
Процес приготування:
• Просеем борошно і змішаємо її з розпушувачем.
• Промиваємо лимон, обтираем насухо серветкою і натираємо цедру на дрібній тертці.
• Дістаємо з холодильника масло і залишаємо трохи постояти при кімнатній температурі. Потім розминаємо масло виделкою, додаємо до нього цукор і розтираємо до однорідної маси. У суміш додаємо сметану, яйця і сіль. Далі поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. У результаті тісто повинне вийти м'яким. До нього додаємо цедру.
• Візьмемо дошку і припудрим її борошном, викладемо тісто. Його розкотимо в пласт 2 см у висоту, а діаметр - 10 див. Виріжемо кружечки.
• Робимо начинку. Змішуємо цукор, сметану, сир і цедру лимона.
• На кожен гурток викладаємо по 2 чайні ложки нашої начинки. Далі гурток складаємо, а краї притискаємо. За бажанням сочні можна змастити збитим жовтком.
• Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї на припудренном борошном деку сочні. Випікаємо 35 хвилин.
• Виймаємо гарячі сочні і перекладаємо на блюдо, посипаємо цукровою пудрою. Можна подавати на стіл.