По цьому рецепту запіканка з сиру виходить ароматної, смачної і ситної. Кожна господиня повинна вміти приготувати це блюдо.
Основні інгредієнти:
• Сир 300 грам;
• Манна крупа 2 ст. ложки;
• Яйця 2 шт.;
• Яєчні жовтки-3 шт.;
• Часник 2 зубчики;
• Зелений горошок 200 грам;
• Кукурудза 200 грам;
• Морква 6 шт;
• Вершкове масло 1 ст. ложка;
• Сіль (за смаком).
Процес приготування:
• Просеем манну крупу. Почистимо і часник дрібно порубаємо.
• Візьмемо миску і помістимо в неї сир. Додамо манну крупу, часник і яйце. Солимо за смаком і добре перемішуємо.
• В блендер кладемо горошок і один жовток, доводимо до однорідної маси. Перекладаємо в окрему миску і додаємо цілісний горошок. Перемішуємо.
• Промиємо чашу блендера і потім закинем до неї кукурудзу. Робимо пюре з додаванням одного жовтка. Перекладаємо в миску, додаємо цільні зерна, перемішуємо.
• Візьмемо моркву. Помиємо і дрібно поріжемо. Закипятим в сотейнику підсолену воду і даємо поваритися моркви 5 хвилин. Потім моркву перетираємо через сито і додаємо один жовток. Перемішуємо.
• Візьмемо форму для випічки і змастимо вершковим маслом. Ділимо сирну суміш на три рівні між собою частини. На дно форми відвідуємо перший шар сиру, потім морквяне пюре, зверху знову сир. Верхній шар з кукурудзяного пюре. Поверхня робимо рівною і змащуємо олією.
• Розігріємо духовку до 180 градусів і будемо випікати блюдо 40 хвилин. Запіканка готова.