Отже, рецепт, по якому робиться випічка з сиру, дуже простий і смачний. Ніжна начинка і хрустка скоринка відмінно доповнюють один одного.
Основні інгредієнти:
• Цукор 100 грам;
• Вершкове масло 180 грам;
• Борошно 300 грам;
• Жовток 2 шт.;
• Лимонна цедра (за смаком).
Для начинки:
• Сир-500 грам;
• Жовток 4 шт.;
• Цукор 250 грам.
Процес приготування:
• Візьмемо вершкове масло і залишимо його на 10 хвилин при кімнатній температурі.
• У велику миску додамо цукор, борошно, розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру і жовтки. Акуратно перемішати до однорідності. Почнемо місити тісто.
• Половину тіста розкотимо в квадрат, товщина якого повинна бути 4 мм
• Приготуємо деко і викладемо на нього тісто. Кладемо в духовку і запікаємо до напівготовності.
• В мисці змішаємо розтертий цукор з жовтками і сир. Дістанемо тісто і викладемо на нього рівномірним шаром сирну суміш.
• З решти тіста розкачуємо другий квадрат. Тепер накриємо їм перший корж на деку. За бажанням тісто розрізається на смужки і пиріг накривається у довільній формі. Поверхня змащуємо збитим жовтком і проколюємо в декількох місцях. Випікаємо до готовності.