Ніщо не може бути корисніше, ніж сир в домашніх умовах. Він виходить дуже смачний і ніжний. Смак домашнього сиру не порівняти з магазинним.
Основні інгредієнти:
• Нестерилізоване молоко 3 л;
• Йогурт або кисле молоко 0,5 л.
Процес приготування:
• Візьмемо каструлю і ретельно її вимиємо. Потім наллємо в неї молоко і трохи підігріємо (до сорока градусів). Додамо в каструлю йогурт або кисле молоко, перемішати. Тепер залиш суміш кваситься під кришкою на 12 годин. В результаті повинні отримати досить густе молоко.
• Каструлю з сквашенным молоком ставимо на водяну баню. Нагріємо до кипіння на невеликому вогні, а потім зменшимо вогонь до мінімального значення. Залишимо на вогні на 20 хвилин. Необхідно стежити за тим, щоб молоко не кипіло. Вимкнемо вогонь і залишаємо остигати.
• Поставимо на друшляк каструлю, застелем марлею або вафельним рушником, відкидаємо вміст каструлі. Масу необхідно кілька разів перемішати до однорідної консистенції. Залишимо на дві години, поки не стече сироватка.
• Зав'язуємо краю марлі і підвішуємо отриману кошик над раковиною. Залишаємо на 30 хвилин, поки не стече вся рідина. У сирі повинно залишитися трохи вологи. Домашній сир готовий.