Якщо раптом в холодильнику виявився зайвий сир, не використаний вчасно і термін придатності закінчується, то запіканка з сиру буде відмінним рішенням. Слід зазначити, що мається на увазі не прострочений сир, а саме з відповідними термінами, ризикувати не варто, навіть якщо ви впевнені в тому, що це безпечно. Молочні продукти не люблять експериментів з термінами і якщо вони пройшли, рекомендується не ризикувати з їх вживанням.
Інгредієнти:
• Сир - 250г
• Цукор - 4 ст. ложки
• Манна крупа - 2 ст. ложки
• Яйця - 2шт
• Вершкове масло - 1 ст. ложка
• Ванільний цукор (пакетик) - 1шт
• Гашена сода - 1/4 ст. ложки
• Родзинки - жменя
• Масло для змащування форми
• Манна крупа для посипання форми
Приготування:
• Сир розминається виделкою або перетирається через сито.
• Додаються всі інгредієнти, за винятком цукру та яєць.
• Яйця і цукор збиваються окремо до стану стійкої піни, потім додайте в сирну масу.
• Все перемішується, додається сода, попередньо погашена оцтом - все ще раз перемішується.
• Маса викладається на попередньо змащену маслом, а потім посипану манною крупою форму для запікання або на деко (запіканка буде підніматися, тому форма повинна бути повністю заповнена, необхідно залишити не менше 5см).
• Запікається до готовності у формі з закритою кришкою в мікрохвильовій печі при 900-ватної потужності протягом 6 хвилин.