» » » Сирний крем

Сирний крем

Оцінка 4 з 5
Немає посту, і все є в господарстві: молоко, сир, сметана - вважайте подвійна причина хорошої господині показати свої кондитерські таланти. Часто випікаю торти і готую до них креми саме з цих продуктів. Сирний крем використовую досить часто, особливо якщо на грядці полуниця дозріває. Тоді люблю побалувати своїх рідних повітряним тортом з полуницею та сирним кремом. Поєднання ягід зі сметаною і сиром, створює незабутній смак. Справжній полуничний захват.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування торта полуничний захоплення:
Для пісочного тіста:
•150 г борошна
•100 г вершків
•50 г цукру
•щіпка солі
•цедра (за смаком)
• пакетик ванільного цукру
Для заварного тіста:
• 250 мл води
• 0,5 чайних ложок солі
• 100 г вершків
• 150 г борошна
• 150 г крохмалю
• 4 яйця
Для крему:
• 0,5 кг домашнього сиру
• 30 мл ягідного лікеру
• 100 г цукру
• 0,5 кг полуниці
• 20 г желатину
Для прикраси:
• 250 мл вершків
• 1 кг полуниці
• 50 г цукрової пудри
• 200 г горіхів

Процес приготування:
• Просіваємо борошно, змішати її з цукром, додаємо жовток, щіпку солі, цедру, ванільний цукор, вершкове масло і швидко замішуємо пісочне тісто, формуємо з нього кулю і відправляємо на 40 хвилин у холодильник.
• Форму для торта змащуємо жиром, викладаємо тісто.
• Духовку розігріваємо до температури 180 градусів, ставимо форму і випікаємо пісочний корж протягом 15 хвилин.
• Потім готуємо заварне тісто.
• В каструльці змішуємо воду, сіль, вершкове масло і доводимо до кипіння, потім всипаємо борошно, і варимо, поки тісто не почне відставати від стінок.
• Потім заварному тесту даємо трохи охолонути і починаємо вбивати по одному яйця, при цьому всю масу добре розтираємо.
• Деко для випікання застеляємо папером для випічки.
• Кондитерський шприц або кондитерський мішечок наповнюємо тестом і відсаджуємо на деко 12 маленьких круглих булочок і 1 великий корж діаметром по формі.
•Випікаємо в розігрітій духовці під 200 градусів протягом 30 хвилин.
• Випечений корж розрізаємо на два коржі.
• З маленьких булочок зрізаємо кришечку.
• Потім готуємо сирний крем.
• Сир пропускаємо через м'ясорубку або збиваємо міксером, додаємо лікер, цукор.
• Попередньо розмочений желатин розчиняємо і додаємо в сир.
• Вершки збиваємо в круту піну і додаємо в сир. Масу добре перемішуємо.
• Полуницю моєму, відкидаємо на сито, даємо воді стекти.
• Половину полуниці розрізаємо навпіл, інші відкладаємо.
• В роз'ємну форму викладаємо пісочний корж, зверху ложем шар нарізаної полуниці, а на неї рівним шаром частина сирного крему.
• Накриваємо половиною коржа з заварного тіста, наповнюємо ягодами і ще однією частиною сирного крему і накриваємо другою половиною коржа.
•Зверху викладаємо залишок сирного крему, ставимо в холодильник на 3 години.
• Горіхи очищаємо, перекручуємо на м'ясорубці.
• Потім кільце знімаємо.
• Меленими горіхами обсипаємо краю борта.
• Вершки і цукрову пудру збиваємо в піну.
• Начиняємо збитими вершками з цукром булочки, викладаємо по краю торта.
• По центру торта красиво викладаємо полуницю, заливаємо залишками збитих вершків з цукром.
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent