Ніжний на смак і приємний для очей сирний чізкейк рецепт якого порадує вас своєю простотою - ось те, чим можна здивувати сьогодні своїх близьких і друзів.
Основні інгредієнти:
• 230 грам пшеничного борошна;
• 250 грам цукрового піску;
• 65 грам вершкового масла;
• 20 мл води;
• 5 штук яєць;
• приблизно 1 кг нежирного сиру;
• 5-6 столових ложок борошна;
• ванілін;
• 1 чайна ложка лимонного соку;
• щіпка солі;
• готовий чорничний або полуничний джем;
• кілька листочків свіжої м'яти.
Процес приготування:
• Змішати в одній мисці близько 65 грам борошна, 65 грам вершкового масла і 20 мл води. Готове тісто повинні бути крутим. Якщо маса, навіть після ретельного вимішування, залишається надмірно липкою, варто покласти її на півгодини в холодильник, щоб масло застигло.
• Форму для випічки викласти пергаментним папером. Тісто розкачати, сформуйте коло і викладіть його в форму так, щоб його підняті краї утворили бортики.
• У п'яти яєць відокремити жовтки від білків. Білки ретельно збити з лимонним соком, жовтки розтерти з цукром. Після змішати борошно і молоко, додати жовтки з цукром і збиті білки, ванілін. Все ретельно вимішати.
• Викласти начинку у форму і дати їй рівномірно розподілитися. Запікати чізкейк в духовці при температурі 180 градусів, поки тісто не зарум'яниться, а на поверхні начинки не з'явиться золотава скоринка. Вийняти чізкейк, дати йому охолонути. Після поставити охолонути в холодильник.
• Щоб ваше блюдо дійсно справило гарне враження, подайте його на порційних тарілках. На кожну покладіть по шматочку чізкейку, полийте його зверху чорничним або полуничним джемом. Поверх джему на чізкейк покладіть пару листочків свіжої м'яти. Збоку покладіть половинку тонкого кружечка лимона. Чийзкек подають до чаю, молока або кави.