Інгредієнти:
• Борошно - 600г
• Масло вершкове або маргарин - 300г
• Сир тертий - 300г
• Яйця (тільки жовтки) - 2шт
• Сметана - 50г
• Дріжджі - 200г
• Молоко
• Сіль
Приготування:
• Маргарин або вершкове масло перетирається з борошном.
• Потім додаються жовтки і попередньо розчинені в теплому молоці дріжджі, сметана, сіль.
• Замішується тісто по консистенції щось середнє між тестом на оладки і млинці.
• Готове тісто расстаивается протягом години.
• Далі з тіста формуються ковбаски довжиною приблизно 10 см і товщиною з палець.
• Палички викладаються на деко, попередньо змащений маслом.
• Поверхня паличок змащується злегка збитими яєчними жовтками.
• Потім палички рясно посипаються тертим сиром і випікаються в духовій шафі до готовності.
• Коли утворюється рівномірна красива сирна скоринка, палички готові.
• Подаються сирні палички до пива, але і без нього вони неймовірно смачні.
Приємного апетиту!