Інгредієнти:
• Борошно - 250г
• Сіль - 1/4 ст. ложки
• Цукор - 4 ст. ложки
• Вершкове масло (холодне) - 125г
• Яйце (тільки жовток) - 1шт
• Вода (крижана) - 50мл
Начинка:
• Сметана - 100г
• Сир - 250г
• Цукор - 5 ст. ложок
• Яйця - 2шт
• Ванільний екстракт - 1/2 ст. ложки
• Персики свіжі або консервовані - 10шт
Приготування:
• Борошно змішують з сіллю і просівається.
• В солону борошно додається вершкове масло, попередньо нарізане на кубики.
• Всі перетирається в крихту.
• Додається цукор, все перемішується.
• Додається жовток і крижана вода.
• Швидко замішують тісто, яке потім викладається в пакет і охолоджується дві години в холодильній камері.
• Готове тісто розкочується і викладається у форму так, щоб вийшли бортики і знову ставиться в холодильну камеру на той час, поки буде йти процес приготування начинки.
• Сир збивається з яйцями, якщо необхідно сир попередньо протирають через сито.
• Потім додається цукор, ваніль, сметана.
• Всі разом злегка збивається до утворення кремоподібної консистенції.
• Промиті персики нарізати невеликими шматочками (свіжі краще попередньо засипати цукром і дати постояти 3 години).
• форму з тістом викладається сирна начинка.
• Зверху рівномірно розподіляються нарізані персики.
• Пиріг випікається при стандартному нагріванні духовки (200оС) протягом 40-45 хвилин.
• Готовий пиріг розрізається, остуджується.
Приємного апетиту!