Сирники - це вже класичне блюдо для кожної господині. Сир, як відомо, дуже корисний, а сирники - це дуже смачно. Сьогодні я пропоную вам надати нову ноту старій страви і побалувати своїх рідних дуже смачною і корисною стравою. Такий варіант прийшов до нас з Німеччини, і скажу я вам, дуже міцно оселився на моїй українській кухні. Думаю, такий варіант сирників здасться як мінімум незвичним, а як максимум - викличе подяку і пробують
Інгредієнти для рецепта «Саксонські сирники»:
- 400 г кисломолочного сиру
- 400 г відвареної в мундирі картоплі
- 2 яйця
- 2 ст.л. борошна
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. цукру
- цедра апельсина полвины
- 1 ст.л. меду
- сушені ягоди (за бажанням)
Як приготувати «Саксонські сирники» в домашніх умовах
-
Таку процедуру як відварювання картоплі в мундирі можна зробити заздалегідь. Вже з остиглих бульб знімаємо шкірку.
-
Натираємо коренеплоди на дрібну тертку. Щоб картопля не прилипала до тертки, змастіть її маслом.
-
Сир ретельно збиваємо блендером або перетираємо через сито. Якщо продукт дуже сухий, додаємо трохи молока.
-
Додаємо цукор, сіль, мед, цедру апельсина або лимона. Масу ретельно перемішуємо.
-
З'єднуємо сирну масу з натертою картоплею. Додаємо 2 яйця, все ретельно перемішуємо.
-
Викладаємо отриману сирно-картопляну масу у форму для кексів.
-
Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
-
Легкі, дієтичні, з незвичайним смаком готові сирники без особливих клопотів. Їх можна подавати з варенням, медом, згущеним молоком, так і з солодким доповненням. Така страва стане прекрасним сніданком або вечерею для всієї родини.