Блукаючи по просторах Інтернету можна знайти багато цікавого і пізнавального. З його допомогою я вчилася готувати ті страви, про які раніше й не чула. Тепер мені не страшні назви «фондю», «багель», «бешбармак» та ін. Кожен раз, переглядаючи новинки в світі кулінарії, так і хочеться відкрити маленьку закусочну і пригощати людей смачною їжею, дивуючи незвичайним оформленням. Але поки я мрію, мої хлопці вимагають їсти, а це означає, що потрібно знову готувати щось цікавеньке. Сьогодні це були сирні ватрушки з айвою. Їх форма досить незвичайна, так як ватрушки більше нагадують нерозпущеною бутони троянд. Відразу обмовлюся, що робити ватрушки такої форми ще швидше, ніж звичайні, так що не лякайтеся - виконання гранично просте.
Інгредієнти для рецепта «Сирні ватрушки-трояндочки з айвою»:
- 200 г молока
- 160 г сироватки
- 6 ст.л. цукру
- 1 яйце
- 3 ст.л. рослинного масла
- 4 ст.л. вершкового масла
- щіпка солі
- неповні 2 ч.л. сухих дріжджів
- 4,5-5 склянок борошна
- ванілін на кінчику ножа
- 2 склянки сиру
- цукор за смаком
- 1 яйце
- 1 айва
- ванілін на кінчику ножа
Як приготувати «Сирні ватрушки-трояндочки з айвою» в домашніх умовах
-
З першого списку продуктів замішуємо м'яке тісто класичним способом. Вкриваємо його рушником і залишаємо на 1,5 години в теплому місці. За цей час тісто має підійти двічі. Кожен раз робимо невелику обминку тіста, щоб наситити його киснем.
-
Коли тісто буде готове, потрібно підготувати сирну начинку. Для цього беремо свіжий сир і додаємо в нього яйце і цукор. Кількість останнього залежить від індивідуальних переваг і кислоти сиру.
-
Сирну масу перемішуємо і додаємо до неї ванілін
-
і айву, яку попередньо дрібно ріжемо на шматочки. Знову всю масу перемішуємо.
-
З готового тіста робимо невеликі кульки. Кожен з них розгортаємо в коржик.
-
Розрізаємо її на 3 частини (дивіться на фото).
-
На середину викладаємо 1,5-2 ст.л. сирної начинки.
-
Загортаємо кожна пелюстка з тіста навколо начинки в середині.
-
Виходить трояндочка. Викладаємо ватрушки на деко, змащене рослинним маслом, і ставимо випікатися в духовку до золотистого кольору при температурі 180 градусів.
-
Чекаємо, поки ватрушки-трояндочки охолонуть, після чого їх можна подавати до столу. Приємного апетиту!