» » » Сирні ватрушки-трояндочки з айвою

Сирні ватрушки-трояндочки з айвою

Оцінка 4 з 5
Блукаючи по просторах Інтернету можна знайти багато цікавого і пізнавального. З його допомогою я вчилася готувати ті страви, про які раніше й не чула. Тепер мені не страшні назви «фондю», «багель», «бешбармак» та ін. Кожен раз, переглядаючи новинки в світі кулінарії, так і хочеться відкрити маленьку закусочну і пригощати людей смачною їжею, дивуючи незвичайним оформленням. Але поки я мрію, мої хлопці вимагають їсти, а це означає, що потрібно знову готувати щось цікавеньке. Сьогодні це були сирні ватрушки з айвою. Їх форма досить незвичайна, так як ватрушки більше нагадують нерозпущеною бутони троянд. Відразу обмовлюся, що робити ватрушки такої форми ще швидше, ніж звичайні, так що не лякайтеся - виконання гранично просте.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Сирні ватрушки-трояндочки з айвою»:

  • 200 г молока
  • 160 г сироватки
  • 6 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. рослинного масла
  • 4 ст.л. вершкового масла
  • щіпка солі
  • неповні 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 4,5-5 склянок борошна
  • ванілін на кінчику ножа
  • 2 склянки сиру
  • цукор за смаком
  • 1 яйце
  • 1 айва
  • ванілін на кінчику ножа

Як приготувати «Сирні ватрушки-трояндочки з айвою» в домашніх умовах

  1. З першого списку продуктів замішуємо м'яке тісто класичним способом. Вкриваємо його рушником і залишаємо на 1,5 години в теплому місці. За цей час тісто має підійти двічі. Кожен раз робимо невелику обминку тіста, щоб наситити його киснем.
  2. Коли тісто буде готове, потрібно підготувати сирну начинку. Для цього беремо свіжий сир і додаємо в нього яйце і цукор. Кількість останнього залежить від індивідуальних переваг і кислоти сиру.
  3. Сирну масу перемішуємо і додаємо до неї ванілін
  4. і айву, яку попередньо дрібно ріжемо на шматочки. Знову всю масу перемішуємо.
  5. З готового тіста робимо невеликі кульки. Кожен з них розгортаємо в коржик.
  6. Розрізаємо її на 3 частини (дивіться на фото).
  7. На середину викладаємо 1,5-2 ст.л. сирної начинки.
  8. Загортаємо кожна пелюстка з тіста навколо начинки в середині.
  9. Виходить трояндочка. Викладаємо ватрушки на деко, змащене рослинним маслом, і ставимо випікатися в духовку до золотистого кольору при температурі 180 градусів.
  10. Чекаємо, поки ватрушки-трояндочки охолонуть, після чого їх можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent