Цей соус, один з основних компонентів азіатської кухні. Він являє собою водичку, темного кольору, з трохи різким запахом. В домашніх умовах його приготувати складно, але нічого не можливого немає. Отже,дуже смачний соєвий соус.
Основні інгредієнти:
• 100 грам-боби (соя);
• 2 столові ложки бульйон;
• 2 столові ложки-борошно;
• 2 столові ложки-вершкове масло.
Процес приготування:
• Промиваємо води під проточною водою. Заливаємо холодною водою і даємо постояти близько години. Зливаємо.
• Спочатку відварюємо боби до готовності (близько півтори години варити) і відправляємо їх у блендері до отримання однорідної маси.
• В отриману масу додаємо бульйон, борошно і вершкове масло. Ставимо на маленький вогонь і варимо близько 15 хвилин, весь час помішуючи. По закінченню п'ятнадцяти хвилин, робимо вогонь більше і доводимо до кипіння. Заважаємо дерев'яною ложкою. Охолоджуємо.
• Такий соус можна подавати до різних страв і гарнирам.Это страва ідеально підійде і до риби, і до м'яса. Буде набагато смачніше і корисніше, ніж покупної соєвий соус.