Це класичний італійський соус, який подається до спагетті. У цьому рецепті, всі складові поєднуються до такої міри органічно, що перед ним, не можливо встояти. Отже, готуємо соус песто.
Основні інгредієнти:
• 80 грам-свіжі базилік;
• 60 грам-кедрові горішки;
• 4 зубчики часнику;
• Оливкова олія;
• Пармезан.
Процес приготування:
• Беремо базилік, відчищаємо від стебел. Нам знадобляться тільки листочки. Промиваємо під проточною водою і висушуємо.
• Сир ріжемо невеликими кубиками. Часник очищаємо.
• Сир, горіхи і часник подрібнюємо в блендері. Поступово. Спочатку сир, подрібнили, потім горіхи, і так далі. Поступово додавати оливкову олію.
• Останнім етапом, буде додавання листочків базиліка. Подрібнюємо.
• Соус повинен вийти густим і яскраво зеленого кольору. Ідеально підійде до гарячої пасти або спагетті, звареному у великій кількості підсоленої воді. Соус на порційній тарілці, можна прикрасити цілим листком базиліка і маленькою часточкою лимона.