Овочеві та м'ясні страви набувають абсолютно особливий смак у поєднанні з різними соусами та підливами. Ось і соус для курки може бути у кожної господині свій улюблений - неможливо визначити якийсь один, найбільш вдалий, так як багато в чому це залежить від смакових уподобань людини, плюс до цього неймовірна сполучуваність курки практично з усіма існуючими соусами. Пропонуємо 2 рецепта традиційних соусів, які подаються до курки.
Томатно-сирний соус
Інгредієнти:
• Консервовані томати (банку) - 1шт
• Плавлений сир - 150г
• Солодкий перець (за бажанням) - 1шт
• Зелень свіжа або суха
• Спеції
• Часник
• Сіль
Приготування:
• Якщо соус готується з солодким перцем, то його попередньо запікають в духовці, після чого очищаються від насіння і шкірки.
• Консервовані томати, солодкий перець подрібнюються і перекладаються в каструлю.
• Додається сіль, чорний і червоний перець, часник, суха зелень (якщо використовуються свіжа, її додають в кінці).
• Після закипання соусу, вогонь зменшується і додається порізаний або поламаний на шматочки плавлений сир.
• Вариться на середньому вогні при постійному помішуванні до розчинення сиру.
Сметано-часниковий соус
Інгредієнти:
• Часник (головка) - 2шт
• Майонез - 1/2 склянки.
• Сметана - 1 стакан
• Приправа
• Сіль
• Перець
Приготування:
• Всі інгредієнти змішуються, додається часник, пропущений через землянку або подрібнений в блендері.
• Все ретельно перемішується, злегка збивається виделкою.
• Подається окремо в соуснику. Приємного апетиту!