» » » Соус бешамель

Соус бешамель

Оцінка 4 з 5
У моїй родині дуже люблять страви з курки. Кожен раз готую чергове блюдо з цього ніжного дієтичного продукту, намагаюся надати йому якусь новизну. В цей раз використовувала соус бешамель. Вийшла смачна, кольорова запіканка з курки зі спаржею під соусом бешамель. Але чи всі знають, як готувати такий соус? Використовуючи цей рецепт, ви дізнаєтеся всі секрети приготування цього чудового соусу.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування запіканки з курки під соусом бешамель:
•0,5 кг курячого м'яса
• 20 г курячого жиру
• 2 столові ложки борошна для панірування
• 0,5 кг спаржевої квасолі
• сіль, перець за смаком
Для соусу бешамель:
•1,5 столових ложок вершкового масла або маргарину
• 1,5 столових ложок борошна
• 1 склянку молока або сметани
• 50 г плавленого або швейцарського сиру
• 1,5 столових ложки товчених сухарів
• 1 жовток

Процес приготування:
• М'ясо миємо, обсушуємо, натираємо сіллю і перцем, можна додати трохи приправи для курки, і залишаємо на 30 хвилин промаринуватися.
• Тим часом спаржу очищаємо, промиваємо, кладемо в підсолену воду.
• Злегка промаринованное м'ясо нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо в курячому жирі до легкого зарум'янювання.
• З жиру, що залишився при обсмажуванні м'яса та борошна, готуємо за смаження.
• Для приготування будь-якого соусу борошно обов'язково смажимо, так як сира борошно надає соусу неприємний смак, і він стає тягучим.
• Щоб соус був без грудочок, підсмажене борошно розводимо тільки соняшниковою відваром, бульйоном або окропом.
• Якщо ж всі грудочки утворилися, проціджуємо соус через сито, кладемо приправи за рецептом і ще раз кип'ятимо його.
• За смаження розбавляємо молоком, додаємо тертий сир, солимо, доводимо до кипіння і додаємо для в'язкості жовток.
• Відварену спаржу відціджуємо, ріжемо на маленькі шматочки, перемішуємо з обсмаженими шматочками м'яса і половиною соусу.
• Масу викладаємо у форму для запікання, заливаємо рештою соусом, посипаємо зверху товченими сухарями.
• Ставимо деко з запіканкою в добре розігріту духовку на 10 -15 хвилин.
• Дістаємо з духовки, прикрашаємо зеленню за смаком.
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent