Так іноді хочеться порадувати гостей і домочадців чимось смачненьким і новеньким, але часу на освоєння цілого рецепту немає. Приготувати сирний соус і з його допомогою надати добре знайомому страви новий відтінок. Як відомо, соуси можна подавати не тільки до м'яса або риби, але і до макаронних виробів, овочів, а також фруктів. Соус з сиру підійде до будь-якого вибраного Вами страви, варто тільки підібрати підходящий для цього сорт.
Для приготування соусу потрібно:
• Масло вершкове - 50 г
• Борошно першого сорту - 1 ст.л.
• Молоко або бульйон 0,5 л
• Сіль, кмин за смаком
• Сир - 100г
Приготування:
• Сир натерти на дрібній тертці. Пасерувати борошно у вершковому маслі. Для це необхідно у сковороді розтопити масло на слабкому вогні. Потім додати борошно, перемішати і прогріти протягом хвилини. Зняти з вогню. Підігріте молоко вливати тонкою цівкою в отриману масу, її безперервно помішуючи. Знову поставити на середній або слабкий вогонь. Постійно помішуючи соус довести до кипіння. Додати тертий сир. Проварити соус протягом 1-2 хвилини. Готову суміш посолити і додати кмин за смаком.
• Соус з сиру готовий! Він відмінно підійде до м'яса, риби або звичайних макаронів. Просто полийте їм блюдо перед подачею на стіл.
Приємного апетиту!